Udskriv

Rom- og vaniljesyltede blommer

Ingredienser

  • 1,5 kg blommer
  • 500 g sukker
  • 2 dl vand
  • 1 vaniljestang
  • 3 dl rom

Sådan gør du

  1. Halver blommerne, og kom dem i steriliserede patentglas.Tryk dem gerne lidt sammen, men pas på ikke at mase dem.
  2. Skrab kornene ud af vaniljestangen, og kom både korn og stang i en gryde med sukker og vand. Lad det koge sammen til en lage.
  3. Lad lagen afkøle et par minutter, før rommen hældes i. Hæld den færdige lage over blommerne, så den når op til glassets kant, og luk låget med det samme.
  4. Lad blommerne trække et par uger, og vend glasset en gang om dagen, så det står med bunden i vejret hveranden dag. På den måde undgår man blommer der flyder ovenpå og ikke trækker nok lage.
  5. Spis blommerne med vaniljeis eller flødeskum og lidt revet chokolade.