Go Back
Udskriv

Spraglet sensommertærte med ost

Ingredienser

  • 1 butterdej
  • mindst 150 g lagret cheddar - nok til at det kan dække bunden
  • 1/2 gul squash
  • 1/2 grøn squash
  • 4 to mater
  • 25 g pecorino eller parmesan
  • 1 spsk olie
  • 1 tsk tørret oregano
  • flagesalt

Sådan gør du

  • Skær osten i skiver, og fordel dem på dejen, så de dækker dejen næsten helt ud til kanten.
  • Skær tomater og squash i helt tynde skiver, og læg dem ovenpå osten i et fint mønster.
  • Dryp olien over, drys med oregano og lidt flagesalt og riv også gerne lidt hård ost henover. Det kan dog udelades.
  • Bag tærten ved 200c til kanterne er gyldne. Det tager 20-30 minutter.
  • Hvis dejen bobler op under bagningen, er det vigtigt at prikke hul på boblerne. Ellers sker der det kedelige, at fyldet glider ned fra forhøjningen.