Udskriv

Brownie med hasselnødder

12 stykker

Ingredienser

  • 100 g smør
  • 100 g chokolade 70%
  • 2 æg
  • 180 sukker
  • 40 g mel
  • 40 g kakao
  • 1 nip fint salt
  • 50 g chokolade 70 %
  • 70 g hasselnødder

Sådan gør du

  1. Rist hasselnødderne i ovnen ved 200c i ca. 8 minutter. Gnub dem med et klæde for at få skallerne af, og hak dem derefter groft.
  2. Smelt smør og chokolade over vandbad.
  3. Pisk sukker og æg cremefarvet og luftigt. Pisk den lune chokoladeblanding i.
  4. Sigt mel, kakao og salt ned i chokoladeblandingen, og rør det sammen.
  5. Vend hakket chokolade og nødder i dejen, og bag kagen i en form beklædt med bagepapir i 35 minutter ved 175c.
  6. Lad kagen køle af på risten, pak den i bagepapir, og sæt dne på køl natten over. Jeg ved, at det er svært, men brownies bliver altså bedst, hvis de får lov at sætte sig et lille døgns tid.