Udskriv

Kvædepastiller

Ingredienser

  • 1 kvæde
  • ca. 150 g sukker
  • citronskræl fra 1/4 citron
  • sukker til at drysse pastillerne med

Sådan gør du

  • Skær kvæden i mindre stykker, og fjern kernehuset.
  • Kom den i en gryde med citronskræl, og dæk med vand. Kog i knap en time, til kvæde er mør.
  • Hæld vandet fra kvæden, men kasér den ikke. Kom den tilbage i gryden, og lad den koge ind til halv mængde eller mindre.
  • Passér kvæden gennem en sigte med en grydeske, så det bliver en fin puré. Vej puréen, og tlsæt sukker i forholdet 1:1.
  • Kom den sødede kvædepuré tilbage i gryden til den reducerede kogelage, og lade puréen koge ind til en sej masse. Det tager ca. 2 timer Rør jævnligt undervejs, så det ikke brænder på.
  • Drys sukker på et stykke bagepapir, og fordel den seje kvædepuré ovenpå. Drys med sukker, og lad det stå 1-2 timer, til massen er helt fast.
  • Klip den i mindre stykker, og drys med sykker, så de ikke klistrer.
  • Opbevar dem i et glas med låg.