Go Back
Udskriv

Fyldt spaghettisquash à la lasagne

Ingredienser

  • 1 spaghettisquash
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 2 tsk olie
  • 300 g rå salciccia
  • 400 g mosede tomater
  • ca. 25 sorte oliven uden sten
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk honning
  • 1,5 spsk hvedemel
  • 1,5 spsk smør
  • 5 dl mælk
  • muskatnød
  • salt og hvid peber
  • 2 kugler mozzerella

Sådan gør du

  • Halver spaghetti squashen, og befri den for kern og løse tråde.
  • Kom begge halvdele i en kold ovn med snitfladen opad. Sæt ovenen på 200c, og bag dem ca. 1 time. De er færdige, når man let kan stikke en gaffel gennem kødet ned til skallen.
  • Mens græskaret bages, forberedes fyldet.
  • Snit løg og hvidløg fint, og steg dem klare i olien i en dyb pande. Tag dem fra.
  • Kom små tykker pølse uden skind på panden, og steg dem til lysebrune kødboller. TIlsæt tomat, løg, oregano og honning, og lad det simre 10 minutter. Smag til med salt og peber, og tilsæt til sidst de sorte oliven.
  • Når tomatsovsen simrer, er det tid til at lave béchamelsaucen.
  • Smelt smørret i en gryde, og rør melet i til en melbolle. Pisk mælken i lidt efter lidt, til saucen er tyktflydende og lækker. Smag til med friskrevet muskatnød, salt og hvid peber.
  • Tag de færdigbagte græskar ud af ovnen. Brug en gaffel til at løsne kødet i lange spaghettitråde. Fordel tomatsovsen i de to skaller og vend den sammen med spaghettitrådene. Kom béchamelsaucen over. Pluk mozzerellaosten henover, og kom græskarerne tilbage i ovnen. Giv dem 10 minutter mere, og evt. lidt grill til sidst for mere kulør.