Udskriv

Spaghettigræskar linguine med hvidløgscrumble og salvie

Ingredienser

  • 1 stort spaghettigræskar
  • 300 g linguine eller spaghetti
  • 25 g smør
  • saften fra 1 citron
  • 20 blade salvie
  • 1-2 dl olivenolie
  • 1-2 skiver brød
  • 1 fed hvidløg
  • 50 g pecorino
  • salt

Sådan gør du

  1. Skær græskaret i halve, og fjern kerner og tråde. Bag begge halvdele med snitfladen opad ved 200c. græskarrebe er færdige, når man let kan stikke en gaffel helt igennem kødet. Det tager knap 1 time.
  2. Kom olien i en lille gryde, og fritér salviebladene af et par omgange, når olien er så varm, at den bruser op om bladene. Læg dem til afdrypning på et stykke køkkenrulle, og drys evt. med lidt salt.
  3. Hæld (noget af) oliven over på en pande, og kom hvidløgsfedet ved. Smuldr brødet over panden, og lad krummerne riste sprøde ved middelvarme. Læg krummerne på fedtsugende papir, og kassér hvidløget.
  4. Kog pastaen efter anvisning på pakken, når græskaret er færdigbagt. Imens trækkes græskarkødet i tråde med en gaffel.
  5. Smelt til sidst smørret i en lille gryde, og bland citronsaften i.
  6. Hæld vandet fra pastaen, og vend først citronsmørret og derefter spaghettisquashen i. Server med hvidløgscrumble, salvie og friskrevet pecorino.