Go Back
Udskriv

Krydret butternutkage med den lækreste glasur

Ingredienser

Kage

  • 1 butternut squash eller måske hokkaido?
  • 100 g brun farin
  • 50 g sukker
  • 3 æg
  • 200 g mel
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • 1/2 tsk stødt koriander
  • 1/2 tsk stødt ingefær
  • 1/4 tsk stødte nelliker
  • 1/4 tsk stødt allehånde
  • 1,5 tsk bagepulver
  • 70 g chokoladeperler 70% eller grofthakket chokolade
  • Smør til formen

Glasur

  • 3 spsk smør
  • 3 spsk ahornsirup

Sådan gør du

Kage

  • Skær græskarret i 2 cm tykke skiver, og fjern kerner og skal. Bag skiverne i ovnen ved 200c i ca. 25 minutter. Lad dem køle af, og blend dem derefter til en ensartet puré.
  • Pisk de to slags sukker med æg, til det bliver luftigt og skummende. Pisk græskarpuréen i, og vend derefter de øvrige ingredienser i.
  • Hæld dejen i en smurt form, og bag kagen i 40 minutter ved 200c. Lad dejen køle af i formen, indne den vendes ud på en rist.

Glasur

  • Kom smør og sirup i en gryde, og lad det smelte sammen udner omrøring. Tag gryden fra varmen, og pisk glasuren tyk og lækker. Server glasuren til kagen.