Go Back
Udskriv

Noget om æblekage - og en opskrift

Ingredienser

  • 4 belle de boskop
  • 0,5 dl vand 1-2 spsk sukker
  • 3/4 dl rasp
  • 3/4 dl rørsukker
  • 2 dl piskefløde

Sådan gør du

  • Skræl æbler, fjern kernehuset og skær dem i tynde både. Kom dem i en gryde med lidt vand og sukker, og kog dem til kompot. Rør en gang i mellem.
  • Sæt den færdige kompot til afkøling.
  • Kom sukker og rasp på en pande ved høj varme. Skru ned til middelvarme, straks sukkeret begynder at smelte, og raspen begynder at klumpe sammen. Bliv ved raspen, og rør konstant til det er brunt og lækkert.
  • Læg et lag æblemos i en skål, og drys et jævnt lag æblekagerasp over. Fortsæt til der er tre lag æble og to lag rasp.
  • Sæt æblekagen på køl, og lad den trække 3-4 timer eller endnu bedre: et halvt døgn.
  • Tag den ud af køleskabet en halv time før servering, så den ikke er alt for kold. Pisk fløden til blødt skum og kom den på lige inden servering.