Udskriv

Osso buco med skalotteløg og yndlingssvampe

4 personer

Ingredienser

  • 4 skiver kalveskank
  • 6 bananskalotteløg - halverede og uden skal
  • 250 g små champignon - hele og rensede
  • 1 spsk soja
  • 2 spsk olivenolie
  • salt og peber
  • 2 dl rødvin
  • 3 kviste timian
  • 1-2 tsk brun farin

Sådan gør du

  1. Varm olien op i en stegegryde eller dyb pande, og læg de halve skalotteløg på med snitfladen ned ad. Steg dem ved middelvarme i 5-7 minutter under låg. Vend løgene og steg yderligere et par minutter til de er bløde. Tag løgene op.
  2. Klip et par snit i senerne, der løb løber rund om kødet. Krydr kalveskanken med salt og peber, og brun dem godt i gryden ved høj varme to skiver ad gangen. Tag dem op, og læg dem til side.
  3. Kom evt. lidt ekstra fedtstof i gryden, og tilsæt nu de vaskede og tørrede svampe. Lad dem brune, inden de vendes første gang. Tilsæt sojaen, når de er brune over det hele. Rist dem et par minutter mere, og tag dem op.
  4. Kom kalveskanken tilbage i gryden, og hæld rødvinen ved. Kom også løg, svampe og timian i gryden, og læg låget på. Lad retten simre 2-3 timer. Tag fedtet fra med en ske undervejs.
  5. Smag stegeskyen til med brun farin, salt og peber, når kødet er ved at være mørt.
  6. Server med kartoffelmos og grøn salat.