Udskriv

Citrondoughnuts

Jeg er pjattet med helt frisklavede doughnuts, og disse citrondoughnuts er en klar vinterfavorit. Husk rigeligt glasur! Det er vigtigt

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 2 timer
Samlet tid 2 timer 15 minutter
Antal 18 doughnuts

Ingredienser

Doughnuts

  • 80 g smør
  • 2 dl kærnemælk
  • 25 g gær
  • 100 g sukker
  • 1 æg
  • 2 ubehandlede citroner saft og fintrevet skal
  • 470 g hvedemel
  • 1 l olie

Glasur

  • 1 citron saften
  • ca. 300 g flormelis

Sådan gør du

Doughnuts

  1. Smelt smørret i en lille gryde ved svag varme. Tilsæt kærnemælken

  2. Rør gæren ud i den lillefingervarme væske, og tilsæt derefter sukker, æg og citronsaft og -skal.

  3. Rør melet i lidt efter lidt. Dejen skal være rimelig klæbrig. 

  4. Sæt dejen til side, og laden hvile ca. 30 minutter ved stuetemperatur under et fugtigt klæde.

  5. Drys lidt mel på køkkenbordet, og skrab dejen ud på bordet. Ælt den hurtigt sammen, og rul den ud til 1 cm tykkelse. Stik doughnuts ud med en specialudstikker eller to glas/ring med ca. 8 og 2 cm i diameter.

  6. Lad de udstukne doughnuts hæve en times tid til dobbelt størrelse.

  7. Varm olien op til 175c. Kog dine doughnuts ca. 1 minut på hver side. Kog højst to ad gangen, og kom dem i gryden forskudt, så nummer to kommes i olien, når nummer et vendes. På den måde undgår du, at temperaturen falder undervejs.

  8. Lad de nykogte doughnuts køle af på køkkenrulle eller andet fedtsugende papir.

Glasur

  1. Rør flormelis og citron sammen til en tyk glasur. Begynd med halvdelen af sukkeret, og tilsæt derefter lidt ad gangen til den ønskede konsistens er opnået.

  2. Dyp de lettere afkølede doughnuts i glasur. Lad glasuren sætte sig 5-10 minutter før servering.

Opskriftsnoter

Doughnuts kan ikke gemmes til dagen efter. Hvis portionen er for stor, kan man nøjes med at bruge halvdelen af dejen, og gemme resten til dagen efter.