Udskriv

Quinoapaneret kylling med passionsfrugtsauce

Dette er en af mine yndlingsretter fra Peru. Paneringen bliver supersprød, og den syrligtsøde passionsfrugtsauce er lige i øjet.

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 30 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

Kylling

  • 4 kyllingebryster
  • 2 fed hvidløg presset
  • 3 spsk hvedemel
  • salt og peber
  • 1 æg pisket
  • 1,5 dl quinoa*
  • 2 spsk olivenolie

Passionsfrugtsauce

  • 4 passionsfrugter
  • 2 spsk æblecidereddike
  • 2 spsk rørsukker
  • 0,5 dl vand

Servering

  • frisk koriander

Sådan gør du

Quinoa

  1. Kog quinoaen i usaltet vand som beskrevet på pakken. Hæld vandet fra, og lad quinoaen køle helt af.

Kylling

  1. Tør kyllingebrysterne godt, og gnid dem ind i salt, peber og hvidløg.

  2. Gør tre dybe tallerkener klar - en med mel, en med sammenpisket æg og en med quinoa. Tryk forsigtigt kyllingebrysterne ned i melet et efter et, så der kun kommer et ganske tyndt lag på. Dyp dem derefter forsigtigt i æg, og tryk dem til sidst godt ned i den kogte quinoa, så de er helt dækkede.

  3. Steg kyllingebrysterne i olivenolie på en middelvarm pande. De skal have ca. 10 minutter på hver side.

Passionsfrugtsauce

  1. Lav saucen, mens kyllingen steges.

  2. Skær passionsfrugterne over, og tag kernerne ud med en ske. Kom dem i en gryde sammen med de øvrige ingredienser.

  3. Lad saucen kog sammen ved svag varme i ca. 15 minutter, til den er tyknet.  

Servering

  1. Server kyllingebrysterne med frisk koriander på toppen og saucen ved siden af.

Opskriftsnoter

*Quinoaen kan snildt koges dagen før, og jeg har derfor ikke taget den med i tilberedningstiden. 

Som tilbehør vil jeg anbefale sprødstegte grønne bønner, broccoli eller asparges. En grøn salat vil også være god. 

Med få justeringer er opskriften også god som snack. Del blot kyllingen i mindre stykker, og sæt dem evt. på et spyd. Reducer stegetiden til 10-12 minutter, og server kyllingen som appetizer eller buffetret med passionsfrugtsaucen som dipsauce.