Udskriv

Sweet potatoes i spicy peanutbutter/tomatsauce

Skøn, sund  og varmende ret til de kolde dage

Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 5 timer
Samlet tid 5 timer 5 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 1 rødløg hakket
  • 2 fed hvidløg presset/revet
  • 3-4 cm ingefær revet
  • 500 g sweet potatoes i mundrette tern
  • 2 gulerødder i små tern
  • 500 g mosede tomater
  • 1 spsk crunchy peanutbutter
  • 1 dl vand
  • 1 tsk tørret timian
  • 2 laurbærblade

Til sidst i tilberedningen

  • 100 g friske hele spinatblade

Servering

  • 2 spsk ristede og saltede peanuts hakkede
  • creme fraiche eller græsk yoghurt

Sådan gør du

  1. Kom grøntsagerne i slowcookeren. Rør peanutbutteren ud i vandet, og kom også det i slowcookeren sammen med tomat og krydderier. Vend det rundt med en grydeske, og lad slowcookeren kører på lav i ca. 5 timer eller høj i ca. 3 timer.

  2. Tilsæt de hele spinatblade den sidste halve time.

  3. Server retten med peanuts til at drysse over samt en klat creme fraiche eller yoghurt. 

Opskriftsnoter

Hvis retten tilberedes på komfur, skal løg først steges bløde i lidt olie. Lad også hvidløg og ingefær stege lidt med.

Tilsæt derefter derefter de øvrige ingredienser - undtagen spinat - og lad retten simre under låg, til kartoflerne er møre. Husk at røre i gryden indimellem, og tilsæt evt. også lidt mere væde undervejs enten i form af tomat eller vand.

Kom spinatbladene i, når kartoflerne er møre, og server retten, så snart spinaten er faldet sammen.

Velbekomme :-)