Udskriv

Selleri all'aglio e peperoncino

Meget velsmagende ret med selleri i hovedrollen

Forb. tid 7 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 22 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 2 spsk olivenolie
  • 0,5 tsk knust chili
  • 2 fed hvidløg
  • 1 knoldselleri skrællet og renset
  • 3 dl grønkål revet i stykker
  • 1 tsk salt

Topping

  • 4 skiver brie
  • 1 dl hasselnødder ristede og afskallede
  • 1 granatæble

Sådan gør du

  1. Kom olie, chili og de hele fed hvidløg på en pande, og varm forsigtigt op. Lad panden stå på lav varme, mens grøntsagerne gøres klar.


  2. Riv sellerien groft eller lav den til lange spiralbånd, hv is du har et redskab til det. Kom sellerien på panden, og vend den godt rundt i olien. Steg sellerien 10-15 minutter, og tilsæt grønkålsbladene de sidste 5 minutter.

  3. Sellerien er færdig, når den er lun og blød, og når grønkålsbladene er faldet lidt sammen. Smag til med salt.

Topping

  1. Hak de ristede hasselnødder groft, og tag granatæblekernrne ud af skallen

  2. Anret sellerisalaten på tallerkener eller et stort fad, og drys med hasselnødder og granatæblekerne. Læg til sidst osten på, og server.