Go Back
Udskriv

Tacos med majsfritter og agurkesalsa


Antal 8 tacos

Ingredienser

  • 2 majskolber
  • 1 dl hvedemel
  • 1 tsk røget paprika
  • ½ tsk chili
  • ½ tsk bagepulver
  • 1 æg
  • 1 dl mælk
  • groft salt
  • ca. 1 l olie
  • 1 agurk
  • 1 lille rødløg
  • 1/2 lime saften
  • 1 tsk acaciehonning
  • 1 håndfuld frisk koriander
  • 2 avokadoer
  • 8 tacos

Sådan gør du

  • Kog majskolberne i letsaltet vand i ca. 10 minutter, og lad dem køle lidt af. Skær kernerne fra kolben.
  • Bland mel, krydderier, bagepulver, æg og mælk til en pandekage dej, og vend majskernerne i dejen. Varm olien op i en gryde. Tjek med en tændstik eller træspyd, om den er varm nok. Olien skal syde omkring pinden. Kom små klatter majs i olien med en ske, og fritter dem gyldne og sprøde.* Tag dem op med en hulske, og lad dem dryppe af på et par stykker køkkenrulle. Drys med groft salt.

Salsa

  • Lav salsaen, mens majskolberne koges. Halver agurken, og skrab kernerne fra med en teske. Skær agurken og løget i små tern, og vend dem i en limesaft, honning og hakket koriander.
  • Skær avokadoerne i skiver eller mos dem i en skål
  • Server majsfritterne med agurkesalsa, avocado og lune tacos.

Noter

*Kom kun en klat majsdej i gryden ad gangen og vent 15 sekunder, før du kommer den næste i. Så når olien at blive helt varm igen.