Go Back
Udskriv

Bagt brie med julekrydrede pærer, nødder og tranebær


Antal 8 personer

Ingredienser

  • 1 brieost på 500 g
  • 4 pærer
  • 3 spsk smør
  • 2 spsk brun farin
  • 1 tsk stødt kanel
  • ½ tsk stødt nellike
  • 1 dl pecannødder eller valnødder
  • 3 spsk soltørrede tranebær

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200c varmluft.
  • Skær to af pærerne i tynde skiver. Smelt imens smørret på en stor pande. Rør sukker og krydderier i, og lad det smelte sammen med smørret. Dæk panden med pæreskiver i et enkelt lag, og steg dem ved lav varme, så karamellen langsom kravler op over pærerne. Vend dem efter et par minutter, og tag dem op, når de er bløde. Fortsæt med et nyt lag pæreskiver. Det tager ca. 20-30 minutter før alle pærer er stegt.
  • Læg osten på en bageplade beklædt med bagepapir. Se godt efter, at alt ostepapir er fjernet. Bag osten i den forvarmede ovn i ca. 15 minutter. den er færdig, når osten føles blød, når man trykker på den.
  • Hak nødderne og skær de to sidste pærer i tynde skiver umiddelbart inden servering.
  • Anret den nybagte ost med pærer, tranebær og nødder, og server den med nyristet brød, straks den er ude af ovnen.