Valbylille

Opskrifter og hverdagsliv

  • Om/Kontakt
  • Opskrifter
  • Inspiration
    • Bøger
    • Film og spil
    • Krea
    • Oplevelser
  • Krummer
    • Tænker på…
    • Et år i Valbylille
    • Sniksnak

Emiliegryde – vejen til Mandens hjerte

26. august 2015 by Valbylille 2 Comments

Emiliegryde
Den allerførste gang Manden spiste hos mig, serverede jeg denne multifarvede kyllingeret for ham. Vi havde nok kendt hinanden et halvt års tid, men alligevel var jeg lidt nervøs over at skulle lave mad til ham. Han spiste fire portioner. Og en hel plade nybagte boller. Manden kom direkte fra træning med glubende appetit, og jeg kunne vist have serveret hvad som helst. Ikke desto mindre er kyllingeretten fra dengang blevet hans favorit. Vi spiser den nok hver måned, og fordi han forbinder den med mig, gav han den på et tidspunkt navnet Emiliegryde. Det er altså ret fint, synes jeg.Emiliegryde-2

Udskriv

Emiliegryde

Ingredienser

  • 250-300 g kyllingebryst
  • 2-3 gulerødder
  • 4-5 peberfrugter i forskellige farver
  • 1 porre kan udelades
  • 1 mango
  • 1 ds kokosmælk
  • 2-4 tsk rød karrypasta - gerne hjemmelavet
  • olie til stegning
  • salt

Sådan gør du

  1. Skær gulerødder, peberfrugter og mango i tern, og porren i skiver.
  2. Skær kyllingen i mundrette bider, og steg den gylden i olie og et par teskefulde karrypasta. Kom grøntsagerne ved. Lad dem stege et par minutter, og tilsæt derefter kokosmælk.
  3. Lad retten koge et par minutter, og smag til med salt og evt. mere karrypasta. Tilsæt mangoen til allersidst. Lad gryden stå på blusset ved lav varme et par minutter mere til mangoen er varm.
  4. Server retten med basmatiris.

 

Filed Under: Aftensmad, Familiefavoritter, Kylling, Opskrifter Tagged With: det thailandske køkken, gryderet, mango, wok

« Rød karrypasta
Boganbefaling: Britt-Marie var her! »

Comments

  1. Jette Rosendal says

    26. august 2015 at 09:55

    Hej. Hvor ser den ret lækker og farvestrålende ud. Den må vist prøves – og hvor fint at have minder knyttet til en ret 🙂
    Venlig hilsen
    Jette

    Svar
    • Valbylille says

      26. august 2015 at 23:47

      “Madminder” er noget så rart, synes jeg. Denne ret er helt sikkert også et hit uden minder, så prøv den endelig.

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Søg efter opskrift

En sund start på det nye år

Gode bøger

Arkiv

  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013

Copyright

Ønsker du at bruge mine billeder og tekster på fx din egen blog eller i kommerciel sammenhæng, så send mig venligst en forespørgsel på mail: emilie(at)valbylille.dk

Hverdag i Valbylille

Følg med på

Søg efter opskrift

Copyright © 2019 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress