Valbylille

Opskrifter og hverdagsliv

  • Opskrifter
    • Måltid
      • Morgenmad
      • Frokost og småretter
      • Snacks
      • Aftensmad
      • Salat og tilbehør
      • Madtærter og pies
      • Pandekager og vafler
      • Pasta
      • Pizza
      • Sandwich, tacos og burger
      • Suppe
    • Køkken
      • Dansk
      • Fransk
      • Amerikansk
      • Mexicansk og latinamerikansk
      • Asiatisk
      • Marokkansk
      • Fisk og skaldyr
      • Gris
      • Ko og kalv
      • Kylling og kalkun
      • Lam og ged
      • Vildt
    • Nemt og hurtigt
      • Familiefavoritter
      • One pot / one pan
      • Slow cooker
    • Højtid og sæson
      • Efterår
      • Fastelavn
      • Forår
      • Fødselsdag
      • Halloween
      • Jul
      • Påske
      • Skolestart
      • Sommer
      • Valentinsdag
      • Vinter
    • Diæt
      • Glutenfri
      • Sund i januar
      • Vegetar
      • Vegansk
    • Kager og sødt
      • Brownies, muffins og andre små kager
      • Dessert og tærter
      • Is
      • Lagkage og skærekage
      • Slik og konfekt
      • Småkager og cookies
    • Brød og boller
    • Drikke
    • Syltede sager
    • Dip og dyp
  • Inspiration
    • Bøger
    • Film og spil
    • Krea
    • Oplevelser
  • Krummer
    • Tænker på…
    • Et år i Valbylille
    • Sniksnak

Tænker på…

22. juni 2017 by Valbylille 4 Comments

Jeg lover, at næste indlæg bliver en opskrift – men først lidt løse tanker.

1. I mandags plukkede jeg de første to jordbær i mit store grønne jordbærbed, og for hver dag kommer der nu flere og flere af de søde, røde bær. Så behøver man altså ikke meget andet.

2. Jeg har to nye opskrifter klar til bloggen, og jeg glæder mig  meget til at dele dem. Den ene er en ny sød sag, som Manden er ved at blive en anelse afhængig af. Og det er altså et godt tegn! Den anden opskrift er en klassiker fra en sommer i Sydfrankrig for mange år siden, hvor en spansk kogekone stod for at tilberede min aftensmad. Hun var virkelig en fremragende kok, og hver gang jeg satte mig til bords, glemte jeg, at jeg også bare var ansat på stedet.

3. Er I klar over, at skolebørnene får sommerferie i morgen? Det er I sikkert, men da jeg i længere tid har rendt rundt med hovedet på månen, gik det først op for mig i mandags.

4. Manden og jeg besluttede os for at se Mad Men helt færdig i går. Det var allerede  over min sengetid, men vi manglede kun to afsnit og følte et akut behov for at få slutningen med. To afsnit senere viste det sig dog, at sidste sæson bød på hele 14 afsnit og ikke kun 13 som de øvrige sæsoner.  Lige nu er jeg derfor helt i hopla over, at der venter et sidste afsnit og en kop kaffe, så snart der er ro på børneværelserne.

5. Jeg har aldrig forstået konceptet “salatpizza”. Men så faldt jeg over denne opskrift med masser af indbydende billeder. Nu er salatpizza alt, hvad jeg har lyst til.

6. I øvrigt må jeg lige minde om, at det er sæson for koldbrygget kaffe. Det smager megagodt!

7. Jeg har fået komplimenter i dag, og som altid anede jeg slet ikke, hvad jeg skulle gøre af mig selv. Jeg har også allerede glemt dem igen. Der skete nemlig det, at jeg fik så forfærdelig travlt med at skifte emne til noget mindre personligt, at jeg ikke hørte ordentlig efter. Hvordan har I det med komplimenter? Og har I ff til, hvordan man bliver bedre til at tage imod dem?

GemGemGemGem

Filed Under: Tænker på...

« Forfatteranbefaling: Liane Moriarty
Granolabidder med peanutbutter og chokolade »

Comments

  1. Maude //skøreliv.dk says

    22. juni 2017 at 21:06

    Nej, jeg ved det heller ikke, hvad det er med de komplimenter! Jeg kan slet ikke håndtere det. Virkelig underligt. Ingen fif, med andre ord, überhaubt nicht.
    Mine poder fik faktisk ferie i dag, så meget for det skoleår, der fes afsted.
    Skønt lavendelfoto! ❤️

    Svar
    • Valbylille says

      27. juni 2017 at 21:15

      Gad nok vide om man kan lære det med komplimenterne? Og om det egentlig er noget, man har aflært. Jeg har i hvert fald mødt mange børn, der er gode til det. Fx sagde jeg engang til min nevø, at der var noget han var god til, og han var helt cool, da han svarede “tak, jeg har også øvet mig rigtig meget.” Det er jo sådan, det skal gøres.

      Det er godt nok tidligt, de har fået ferie. Jeg håber, at I nyder det!

      Svar
  2. Anette says

    23. juni 2017 at 20:48

    Ikke god til at få komplimenter. .. føler jeg bliver tomat rød… og så mumler jeg et eller andet…

    Altså en salat pizza kan være god (må lige se dit link bagefter) men mange du køber er slank og svømmer i dressing… så de triste.. men hvis det minder om en sandwich mmm

    Da vi går tur ved skolen har jeg opdaget hektisk før ferie aktivitet….

    Svar
    • Valbylille says

      27. juni 2017 at 21:09

      Åh ja, sådan en pizzasandwich kan altså være ret god. Det må være mere end 10 år siden, jeg sidst har fået sådan en, og det skal der snarligt laves om på.

      Det er helt skørt, at man næsten kan blive utilpas af ros og søde ord. Det er jo i hvert fald ikke hensigten. Det er dog rart at høre, at jeg ikke er alene om det.

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Velkommen til Valbylille

Her samler jeg alt det, jeg holder allermest af, og som giver glæde i min og min families hverdag. Mest af alt handler det dog om mad.  Mit køkken er ganske lille, men når jeg finder gryder og pander frem, tiltrækkes resten af familien, og så hygger vi os sammen med at snitte, røre, smage, snakke og smage igen. Det er den bedste tid på dagen.

Søg efter opskrift

Vinter i køkkenet

Ja tak, flere skønne vinterfavoritter

Så er det snart jul

Ja tak, flere juleopskrifter

Copyright

Ønsker du at bruge mine billeder og tekster på fx din egen blog eller i kommerciel sammenhæng, så send mig venligst en forespørgsel på mail: emilie(at)valbylille.dk

Kontakt

Har I spørgsmål til opskrifter eller andet, så skriv gerne i kommentarfeltet. Jeg besvarer dem altid – også selvom indlægget er gammelt. Vil I dele en hemmelighed eller spørge mig om noget generelt, så skriv til mig her: emilie(at)valbylille.dk

Søg efter opskrift

Copyright © 2019 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress