Sommerens bedste fish tacos med saftig vandmelon og masser af spice.
Her for tiden vrimler mit hovede med idéer til alverdens småretter, og jeg har fundet ud af, at tacos er den helt rigtige måde at gøre dem til et rigtigt måltid. Tag fx denne opskrift med krydret laks og vandmelonsalsa. Jeg kunne sagtens spise det på den måde alene, men resten af familien har altså brug for lidt mere fyldigt tilbehør. Det er bare supersvært at finde på noget, når jeg selv synes, at min lille ret komplet. Laks, vandmelon og kartofler? Laks, vandmelon og ris? Nej vel. Helt forkert.
Laks, vandmelon og tacos er derimod ret godt. Så godt, at jeg også selv springer med på tacostoget både til denne opskrift og mange andre. Hver gang jeg har stået med mine lette retter, har tacos været det oplagte svar.
Og som bonus spiser børnene jo hvad som helst, der serveres i en lille pandekage. De er vilde med at bygge deres egen mad, og tacos er ved at være en hård konkurrent til vores fredagspasta. Så bare vent – der er endnu flere tacosopskrifter på vej.
Lad os først lige tale lidt om fisken. Det er en af mine alleryndlingsopskrifter, som jeg laver igen og igen. Normalt bruger jeg en hel lakseside, men når fisken alligevel skal plukkes i mindre bidder, kan man lige så godt bruge de kedelige halestykker. Så går det også lidt hurtigere.
Billederne snyder lidt i forhold til opskriften, da jeg kun har brugt halvdelen af krydderiblandingen i opskriften. Sådan kan børnene nemlig bedst lide det, og da jeg er ret vild med at se mine børn spise min mad, blev det sådan. Selv fortrækker jeg, at der er fuld knald på krydderierne, og det er selvfølgelig helt op til jer, om I er til det ene eller andet eller et sted midt i mellem.
Og så er der salsaen. Wow! Vandmelon er bare altid godt i salater og nu også i salsa. Salsaen er sød, saftig og sommerlig, og så passer den umanerligt godt til den fede krydrede laks. Vi er altså ude i den perfekte mundfuld her, så bær over med mig, hvis min begejstring er ved at tage overhånd. Der er grund til det.
Jeg kunne snildt spise laks med vandmelon flere uger i streg – med eller uden tacos.
Og så mangler vi vist bare opskriften. Den kommer her:
Tacos med krydret laks og vandmelonsalsa
Ingredienser
Laks
- 450 g laks
- 1 spsk farin
- 1 tsk paprika
- ½ tsk chili
- 1 tsk hvidløgspulver
- 1 tsk timian
- ½ tsk røget paprika
- olivenolie
Salsa
- 350 g vandmelon i tern
- 1 tsk honning
- 12 store blade basilikum i strimler i strimler
- 75 g feta
- ½ frisk chili i skiver
Sådan gør du
Laks
-
Læg fisken på en bageplade beklædt med pagepapir med skindsiden nedad. Bland krydderierne, og fordel dem over fisken. Dryp lidt olie over, og gnid krydderierne ind.
-
Bag fisken ved 180c. Halestykker skal have højst 8 minutter, og en hel lakseside skal have knap 15 minutter. (Lav vandmelonsalsaen imens)
-
Træk fisk fra skindet med et par gafler, og del den i mundrette bidder.
Salsa
-
Skær vandmelonen i tern. Dryp med honning, og bland med basilikum, chili og smuldret feta.
-
Server laks og vandmelonsalsa med varme tacos.
Nøøøøj hvor ser det lækkert ud. Nu ved jeg hvad vi skal have at spise på fredag. Mange tak for denne spændende opskrift!
Jeg håber, at det det lever op til forventningerne 🙂 Det er i hvert fald en af mine livretter, og jeg tror også, at vi selv skal have det her en af dagene.
Det lyder fantastisk!
Jeg har dog aldrig rigtig held med ‘pandekagerne’ – hverken købt eller hjemmelavet.
Det er det også, og man kan sagtens undlade pandekagerne og bruge kniv og gaffel i stedet. Efterhånden er jeg dog blevet ret stor fan af dryppende tacos.