Første gang jeg smagte tabouleh, kom marinaden fra dåse. Dåsen blev solgt sammen med en pose couscous, så det blot skulle vendes sammen. Min vært peppede dog salaten op med frisk tomat og agurk og en håndfuld skinketern. Det smagte herligt! Det var i Paris i 2001.
Sidste år, da vi lånte en lejlighed i Paris, serverede jeg samme version for familien. Den er stadig et hit, og jeg blev ganske nostalgisk ved den helt rigtige taboulehsmag med masser af mynte og citron. Den er slet ikke som caféernes tabouleh, der ofte er en sær gang persillesalat med lidt sporadiske couscous. Så hellere dåseudgaven trods den lille bismag af industri.
En hjemmelavet tabouleh er selvfølgelig allerbedst, men jeg kan ikke løbe fra, at min udgave er inspireret af min allerførste oplevelse med retten. Det er med dåseretten i tankerne, at jeg selv kokkererer tabouleh i mit køkken. Det sker ret tit i løbet af sommermånederne – En gedigen gang couscous med mynte og citron vendt med knasende agurk og saftig tomat. Mmmm.
Det er supernemt at lave tabouleh. Lav den til sommerens grillaftener, og fyld den med krydderurter fra haven, solmodne tomater og spændstige agurker. Så bliver det altså ikke bedre.

Tabouleh
Ingredienser
- 3 dl couscous
- 5 dl bouillon eller grøntsagsfond kogende
- saften fra en halv citron
- 1 spsk olivenolie
- 3 håndfulde mynte
- 1-2 håndfuld persille
- 1 agurk
- 200 g tomater
Sådan gør du
-
Bland kogende bouillon, citronsaft og olie, og hæld det over couscousen. Lad blandingen trække under låg i 5-6 minutter, og vend den derefter rundt med en gaffel, så de små gryn skilles fra hinanden. Sæt skålen på køl, hvis du foretrækker kold couscous. Jeg kan bedst lide den semi-lun, og lader den bare stå på bordet.
-
Hak krydderurterne fint. Flæk agurken, og skrab kernerne ud med en teske. Fjern også kernerne fra tomaterne, og skær både agurk og tomater i små stykker.
-
Bland krydderurter, tomat og agurk med kold eller lun couscous.
-
Server taboulehen til fx merguez eller kebab.
Ser rigtig lækkert ud. Jeg er ny i den verden, så mit spørgsmål er, om man skal koge couscousen INDEN man hælder blandingen med bouillon mv over?
Mvh TJ
Jeg kan se, at jeg har været lidt upræcis i opskriften. Der skal bruges varm bouillon, og der er derfor ikke grund til at koge couscousen. Det får jeg lige rettet.
Tusind tak for dit spørgsmål!