Valbylille

Opskrifter og hverdagsliv

  • Om/Kontakt
  • Opskrifter
  • Inspiration
    • Bøger
    • Film og spil
    • Krea
    • Oplevelser
  • Krummer
    • Tænker på…
    • Et år i Valbylille
    • Sniksnak

Tabouleh – helt klassisk med masser af mynte

6. juli 2016 by Valbylille 2 Comments

Tabouleh-4

Første gang jeg smagte tabouleh, kom marinaden fra dåse. Dåsen blev solgt sammen med en pose couscous, så det blot skulle vendes sammen. Min vært peppede dog salaten op med frisk tomat og agurk og en håndfuld skinketern. Det smagte herligt! Det var i Paris i 2001.

Sidste år, da vi lånte en lejlighed i Paris, serverede jeg samme version for familien. Den er stadig et hit, og jeg blev ganske nostalgisk ved den helt rigtige taboulehsmag med masser af mynte og citron. Den er slet ikke som caféernes tabouleh, der ofte er en sær gang persillesalat med lidt sporadiske couscous. Så hellere dåseudgaven trods den lille bismag af industri.

Tabouleh-3

En hjemmelavet tabouleh er selvfølgelig allerbedst, men jeg kan ikke løbe fra, at min udgave er inspireret af min allerførste oplevelse med retten. Det er med dåseretten i tankerne, at jeg selv kokkererer tabouleh i mit køkken. Det sker ret tit i løbet af sommermånederne – En gedigen gang couscous med mynte og citron vendt med knasende agurk og saftig tomat. Mmmm.

Det er supernemt at lave tabouleh. Lav den til sommerens grillaftener, og fyld den med krydderurter fra haven, solmodne tomater og spændstige agurker.  Så bliver det altså ikke bedre.

Tabouleh

Udskriv

Tabouleh

Ingredienser

  • 3 dl couscous
  • 5 dl bouillon eller grøntsagsfond kogende
  • saften fra en halv citron
  • 1 spsk olivenolie
  • 3 håndfulde mynte
  • 1-2 håndfuld persille
  • 1 agurk
  • 200 g tomater

Sådan gør du

  1. Bland kogende bouillon, citronsaft og olie, og hæld det over couscousen. Lad blandingen trække under låg i 5-6 minutter, og vend den derefter rundt med en gaffel, så de små gryn skilles fra hinanden. Sæt skålen på køl, hvis du foretrækker kold couscous. Jeg kan bedst lide den semi-lun, og lader den bare stå på bordet.

  2. Hak krydderurterne fint. Flæk agurken, og skrab kernerne ud med en teske. Fjern også kernerne fra tomaterne, og skær både agurk og tomater i små stykker.
  3. Bland krydderurter, tomat og agurk med kold eller lun couscous.
  4. Server taboulehen til fx merguez eller kebab.

Tabouleh-2

GemGem

Filed Under: Aftensmad, Opskrifter, Salat, Sommer Tagged With: couscous, det afrikanske køkken, tabouleh

« Små weekendglæder
Skøn lavendelscrub til aftenbadet »

Comments

  1. Tannie says

    16. marts 2018 at 11:02

    Ser rigtig lækkert ud. Jeg er ny i den verden, så mit spørgsmål er, om man skal koge couscousen INDEN man hælder blandingen med bouillon mv over?
    Mvh TJ

    Svar
    • Valbylille says

      18. marts 2018 at 11:13

      Jeg kan se, at jeg har været lidt upræcis i opskriften. Der skal bruges varm bouillon, og der er derfor ikke grund til at koge couscousen. Det får jeg lige rettet.

      Tusind tak for dit spørgsmål!

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Søg efter opskrift

Forår!

Gode bøger

Arkiv

  • 2018
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013

Copyright

Ønsker du at bruge mine billeder og tekster på fx din egen blog eller i kommerciel sammenhæng, så send mig venligst en forespørgsel på mail: emilie(at)valbylille.dk

Hverdag i Valbylille

Følg med på

Søg efter opskrift

Copyright © 2018 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress