Valbylille

Opskrifter og hverdagsliv

  • Opskrifter
    • Måltid
      • Morgenmad
      • Frokost og småretter
      • Snacks
      • Aftensmad
      • Salat og tilbehør
      • Madtærter og pies
      • Pandekager og vafler
      • Pasta
      • Pizza
      • Sandwich, tacos og burger
      • Suppe
    • Køkken
      • Dansk
      • Fransk
      • Amerikansk
      • Mexicansk og latinamerikansk
      • Asiatisk
      • Marokkansk
      • Fisk og skaldyr
      • Gris
      • Ko og kalv
      • Kylling og kalkun
      • Lam og ged
      • Vildt
    • Nemt og hurtigt
      • Familiefavoritter
      • One pot / one pan
      • Slow cooker
    • Højtid og sæson
      • Efterår
      • Fastelavn
      • Forår
      • Fødselsdag
      • Halloween
      • Jul
      • Påske
      • Skolestart
      • Sommer
      • Valentinsdag
      • Vinter
    • Diæt
      • Glutenfri
      • Sund i januar
      • Vegetar
      • Vegansk
    • Kager og sødt
      • Brownies, muffins og andre små kager
      • Dessert og tærter
      • Is
      • Lagkage og skærekage
      • Slik og konfekt
      • Småkager og cookies
    • Brød og boller
    • Drikke
    • Syltede sager
    • Dip og dyp
  • Inspiration
    • Bøger
    • Film og spil
    • Krea
    • Oplevelser
  • Krummer
    • Tænker på…
    • Et år i Valbylille
    • Sniksnak

Skovduer, waldorfsalat og små kartofler

8. september 2013 by Valbylille 4 Comments


Med efteråret kommer også sæsonen for søndagsmiddage. Når dagene bliver korte og muligheden for spontane eftermiddagsaktiviteter svinder ind, er det hyggeligt at bruge lidt længere tid ved komfuret.Det er ikke hver søndag vi spiser tung simremad og dessert, men vi prøver at gøre lidt ekstra ud af det et par gange om måneden.

Den første søndagsmiddag denne sæson stod på skovduer, waldorfsalat og små kartofler samt blommetrifli til dessert. Meget traditionelt og fyldt med barndomsminder. Jeg kan i hvert fald ikke huske at have fået waldorfsalat siden engang i 90’erne.

Skovduer er en temmelig vanskelig ret for en børnefamilie, der har inviteret middagsgæster. Tilberedningstiden varierer nemlig fra 30 minutter til 2 timer afhængigt af duens alder, og den er desværre ikke angivet på emballagen. Det er derfor lidt af et sats, hvis man er afhængig af at spise på et bestemt tidspunkt.

Skovduer
4 skovduer
50 g smør
3 dl vand
Suppegrønt som fx porretop, selleri og gulerod (Jeg har altid en pose i fryseren, hvor jeg samler trætte grøntsager til fond, suppe mm. )
Timian
Rosmarin

Halver skovduerne og rens dem godt under rindende vand. Tør dem og brun dem i smørret ad to omgange. Tag duerne op og kom vand og suppegrønt i gryden. Læg duerne ovenpå sammen med krydderurterne og lad dem simre under låg i ca. 60 minutter.

Waldorfsalat
2 dl creme fraiche 18 %
1 nip salt
1 tsk sukker
4 stængler bladselleri
1 stort æble
250 g stenfri vindruer
50 g valnødder

Bland creme fraiche, salt og sukker. Skær bladsellerien i tynde skiver, halver vindruerne og skær æble i små trekanter. Vend det hele i dressingen. Tag de pæneste valnødder fra til pynt. Hak resten og bland dem i salaten.

Små kartofler
1 kg små kartofler
1 stor klat smør
Krydderier
Salt

Kartoflerne vaskes, halveres og bringes i kog. Efter 5 minutter hældes vandte fra og kartoflerne dampes tørre. Tilsæt smørret, de valgte krydderier og salt, og fordel kartoflerne på en bageplade. Bages i ovnen ved 250 c i 10 minutter.

Filed Under: Aftensmad, Efterår, Opskrifter, Salat, Salat og tilbehør, Vildt, Vinter Tagged With: fjervildt, kartoffel, simremad, skovdue, søndagsmiddag

« Fish n chips med sauce tatare, ærtedip og rodfrugtfritter
Ny yndlingsmorgenmad »

Comments

  1. A + K = ♥ says

    9. september 2013 at 08:45

    Uh, kødet ser altså godt ud. Jeg har aldrig smagt duer. Eller vagtler. Synes de ser så små, så små ud, når de ligger der i køledisken/slagtervinduet. Men må altså en dag få taget mig sammen til at prøve det (:

    – Anne

    Svar
    • Valbylille says

      9. september 2013 at 17:54

      Det erret lækkert, men man skal virkelig være over gryderne. Jeg havde købt to duer til hver, men en er rigeligt. Man bliver ret mæt af pillearbejdet 😉

      Svar

Trackbacks

  1. Dagen efter dagen | Valbylille siger:
    24. juni 2015 kl. 20:09

    […] og waldorfsalat fra dagen før – en herlig menu på årets første dag. Resten af aftenen skal gå med […]

    Svar
  2. Min mors grønkål i flødeskum | Valbylille siger:
    25. juni 2015 kl. 14:57

    […] for salater forklædt som dessert er kommet for at blive. Bare spørg grønkålssalatens fætter Waldorf. Ham ville vi da heller ikke være foruden. Jeg er desuden ret sikker på, at en salat som denne […]

    Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Velkommen til Valbylille

Her samler jeg alt det, jeg holder allermest af, og som giver glæde i min og min families hverdag. Mest af alt handler det dog om mad.  Mit køkken er ganske lille, men når jeg finder gryder og pander frem, tiltrækkes resten af familien, og så hygger vi os sammen med at snitte, røre, smage, snakke og smage igen. Det er den bedste tid på dagen.

Søg efter opskrift

Vinter i køkkenet

Ja tak, flere skønne vinterfavoritter

Så er det snart jul

Ja tak, flere juleopskrifter

Copyright

Ønsker du at bruge mine billeder og tekster på fx din egen blog eller i kommerciel sammenhæng, så send mig venligst en forespørgsel på mail: emilie(at)valbylille.dk

Kontakt

Har I spørgsmål til opskrifter eller andet, så skriv gerne i kommentarfeltet. Jeg besvarer dem altid – også selvom indlægget er gammelt. Vil I dele en hemmelighed eller spørge mig om noget generelt, så skriv til mig her: emilie(at)valbylille.dk

Søg efter opskrift

Copyright © 2019 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress