Valbylille

Opskrifter og hverdagsliv

  • Om/Kontakt
  • Opskrifter
  • Inspiration
    • Bøger
    • Film og spil
    • Krea
    • Oplevelser
  • Krummer
    • Tænker på…
    • Et år i Valbylille
    • Sniksnak

Grov sesampizza med lam, spinat og mozzarella

14. april 2017 by Valbylille 2 Comments

Påsken bør helt bestemt have sin egen pizza, og hvad er bedre end én med rester af lammekølle?

Påskepizza – behøver det en forklaring? Okay, okay, jeg har faktisk hele to grunde til, at påsken skal have sin helt egen pizza.

Den første giver lidt sig selv, for hvis vi nu skal være helt ærlige, så er timingen for en god pizza jo altid perfekt. Når jeg herhjemme spørger, hvad familien ønsker at spise til aften, er svaret altid det samme: Pizzaaaaa! Vi spiser pizza, når dagen har været øv og vi spiser pizza, når vi skal fejre noget. Pizza er altid svaret på alle stemninger.

Påsken byder gerne på flere gode frokoster med det store kolde bord eller hvidløgsduftende lammekøller, og det smager jo fantastisk. Det bliver bare aldrig et helt så stort hit som pizza, og derfor synes jeg at påsken fortjener sin helt egen pizza.

Den anden grund til påskepizzaen er, at der i disse dage findes så utroligt mange rester af lammekølle, som fortjener at blive serveret på en ny måde. I mine øjne lykkes en resteret sådan rigtig godt, når man slet ikke bemærker, at den er lavet af rester. Sådan har jeg det med denne pizza. Den er helt sin egen og smager forrygende. Faktisk er den så god, at jeg får lyst til at stege endnu en lammekølle bare for at få mere pizzafyld.

Har du også en rest lammekølle fra påskefrokosten, er denne opskrift til dig. Lammekøllen er stegt helt klassisk med rosmarin og hvidløg, og smager smaddergodt på en pizza. De tynde skiver kød, der bliver bagt en ekstra gang, minder lidt om shawarma. Det er bare helt i orden!

Lammet får selskab af spinat, som er sauteret med et enkelt fed hvidløg. Det tror jeg også vil være et hit til de fleste andre tilberedninger af lammekølle, så hold dig ikke tilbage bare fordi din lammekølle er tilberedt mindre traditionelt.

Pizzabunden har fået et drys sesamfrø, hvilket jeg stort set altid gør. Det smager supergodt, uanset hvilken dej man bruger – også denne mere klassiske pizzadej. Den grove bund er ret lækker til det fede kød, men en almindelig bund kan også bruges. Bare husk sesamfrøene!

Udskriv

Grov sesampizza med lam, spinat og mozzarella

2 pizzaer

Ingredienser

Pizzadej

  • 10 g gær
  • 3 dl lunken vand
  • 1 dl surdej
  • 150 g ølandshvedemel
  • 1 spsk salt
  • 0,5 dl olivenolie
  • 375 g hvedemel

Fyld

  • 100 g flødeost
  • 200 g lammekølle i tynde skiver
  • 2 kugler mozzarella
  • 250 g spinat
  • 1 fed hvidløg finthakket
  • 1 spsk olivenolie
  • salt og peber
  • 25 g sesamfrø
  • stilktomater

Sådan gør du

Pizzabund

  1. Opløs gæren i vandet, og rør surdej og ølandshvedemel i til en tynd pasta. Lad blandingen stå tildækket på køkkenbordet i ca. 1 time. Rør derefter salt, olie og hvdemel i, og ælt godt - gerne på en røremaskine. Lad dejen hæve til dobbelt størrelse under et fugtigt kæde. Det tager 2-3 timer.
  2. Kom en bageplade eller bagesten i en kold ovn, og tænd den på 225c varmluft.
  3. Slå dejen ned, del den i to, og rul ud til to pizzaer. Smør bundene med et tyndt lag flødeost.

Fyld

  1. Varm olien op på en pande, og steg hvidløget et par minutter ved middel temperatur. Tilsæt den skyllede og våde spinat ad et par gange, og steg til spinaten er faldet helt sammen. Lad den dryppe af i et dørslag.
  2. Mens spinaten steges, fordeles lammekølle og mozzarella på pizzabundene. Kom den afdryppede spinat på, og fold kanterne ind. Tryk forsigtigt sesamfrø ned i kanten på pizzaerne.
  3. Kom evt. et par små tomaterpå pizzaerne. Det gør bundene lidt fugtige, så man kan også bare bage dem i et fad ved siden af, og komme dem på efter bagning.
  4. Bag pizzaerne en ad gangen på forvarmet bageplade eller bagesten i 15 minutter.

 

GemGem

Filed Under: Aftensmad, Lam, Opskrifter, Pizza Tagged With: mozzarella, spinat

« Tænker på…
Pink swirl jordbærsuppe med kokosmælk og basilikum »

Comments

  1. Birgitte says

    14. april 2017 at 17:20

    Ser godt nok lækkert ud. Spiser jeres børn al den mad du viser? Bare nysgerrig 😉 kh. Birgitte

    Svar
    • Valbylille says

      17. april 2017 at 08:32

      Haha, ja, det gør de faktisk. Men når Pigen har venner til spisning, kan jeg godt fornemme, at vi spiser lidt anderledes end de fleste andre børnefamilier. Måske jeg skulle skrive et indlæg om det…

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Søg efter opskrift

Forår!

Gode bøger

Arkiv

  • 2018
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013

Copyright

Ønsker du at bruge mine billeder og tekster på fx din egen blog eller i kommerciel sammenhæng, så send mig venligst en forespørgsel på mail: emilie(at)valbylille.dk

Hverdag i Valbylille

Følg med på

Søg efter opskrift

Copyright © 2018 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress