Uhm! Grøn-i-grøn ærtesandwich med sprøde agurker og salat.
Det er virkelig ved at være sidste udkald for denne sandwich som strutter af danske grøntsager. Og de er i den grad grønne. Sanwichfyldet er jo nærmest neongrønt >> Kæmpehit hos ungerne siger jeg bare!
Salat og agurk er stadig i sæson, men til selve ærtecremen bliver man nødt til at ty til dem fra frostboksen. Det gør nu heller ikke noget. I mine øjne er det hip som hap, om man bruger friske eller frosne ærter til en puré som denne. Dog vil jeg altid anbefale ekstra fine ærter, der har den skønneste søde smag.

Sandwich med ærtecreme og gedeost
Antal 6 sandwich
Ingredienser
- 6 store skiver brød
- 500 g ærter friske eller foptøede fra frost
- 1 citron saften
- 2 spsk frisk basilikum hakket
- 1 fed hvidløg presset
- salt og peber
- 100 g blød gedeost
- Sprøde salatblade
- 1 tynd agurk
Sådan gør du
-
Purér ærterne, og rør dem med citronsaft, basilikum og hvidløg. Smag til med salt og peber.
-
Del gedeosten i mindre stykker, og vend den forsigtigt i ærtecremen.
-
Fordel ærtecreme, saltblade og agurk på tre skiver brød, og læg de tre andre skiver over. Del dem på midten, og server som mættende måltid til to voksne og to børn.
Skriv et svar