De her blommer smager simpelthen så godt, at jeg kunne spise dem til dessert hver eneste aften. Der skal bare en kugle god vaniljeis eller en klat flødeskum og lidt revet chokolade til, og så har man en nem og noget så dejlig dessert.
Jeg har lavet flere forsøg med at romsylte hele blommer, men det bliver altså bedst, når de lige bliver delt i to. Og så ser det også ret pænt ud i glasset.
Stenene lader jeg sidde i, da det er meget nemmere at fjerne dem ved servering. På den måde synes jeg også, at blommerne holder formen bedst, og jeg risikerer ikke at komme til at ødelægge frugterne i forsøget på at få stenene fri.
Romblommerne er en dessert for voksne, og jeg glæder mig til, at de snart har trukket længe nok, så Manden og jeg kan krybe sammen i hver vores ende af sofaen og spise blommedesserter, mens vi lægger rare planer og hører stille musik.
Rom- og vaniljesyltede blommer
Ingredienser
- 1,5 kg blommer
- 500 g sukker
- 2 dl vand
- 1 vaniljestang
- 3 dl rom
Sådan gør du
- Halver blommerne, og kom dem i steriliserede patentglas.Tryk dem gerne lidt sammen, men pas på ikke at mase dem.
- Skrab kornene ud af vaniljestangen, og kom både korn og stang i en gryde med sukker og vand. Lad det koge sammen til en lage.
- Lad lagen afkøle et par minutter, før rommen hældes i. Hæld den færdige lage over blommerne, så den når op til glassets kant, og luk låget med det samme.
- Lad blommerne trække et par uger, og vend glasset en gang om dagen, så det står med bunden i vejret hveranden dag. På den måde undgår man blommer der flyder ovenpå og ikke trækker nok lage.
- Spis blommerne med vaniljeis eller flødeskum og lidt revet chokolade.
Lyder og ser virkeligt lækkert ud – det skal prøves !
Jeg håber, at du bliver lige så begejstret for dem, som jeg er.
Skal de på køl?
Jeg plejer at have blommerne på køl, men jeg ved faktisk ikke, om det er nødvendigt, når der endnu ikke er taget hul på glasset.
Hej. Er det meningen at blommerne skal flyde op til toppen af glasset? Tænker bare om de øverste så ikke får for lidt af ‘marinaden’ og mugner?
Uanset hvor meget lage, man fylder på er det vireklig svært at undgå, at blommerne flyder ovenpå. For at undgå mug kan man de første par uger vende glasset på hovedet hveranden dag. Så bliver alle blommer godt marinerede.
Jeg tænker at blommerne er konserveret i sukker og sprut, så de skulle helst ikke mugne. Jeg skylle dog glassene i atamon og satte glassene i kogende vand til lågene havde dannet vacum.
God idé at sætte glassende i kogende vand. Jeg har prøvet at udfase atamon fra mine sylterier, men med varierende held. Når der er sprut i opskriften, plejer det dog at gå fint.
Hvor længe kan de holde sig??
Jeg har med succes gemt et glas helt til februar, så 5-6 måneder burde være okay.