Valbylille

Opskrifter og hverdagsliv

  • Opskrifter
    • Måltid
      • Morgenmad
      • Frokost og småretter
      • Snacks
      • Aftensmad
      • Salat og tilbehør
      • Madtærter og pies
      • Pandekager og vafler
      • Pasta
      • Pizza
      • Sandwich, tacos og burger
      • Suppe
    • Køkken
      • Dansk
      • Fransk
      • Amerikansk
      • Mexicansk og latinamerikansk
      • Asiatisk
      • Marokkansk
      • Fisk og skaldyr
      • Gris
      • Ko og kalv
      • Kylling og kalkun
      • Lam og ged
      • Vildt
    • Nemt og hurtigt
      • Familiefavoritter
      • One pot / one pan
      • Slow cooker
    • Højtid og sæson
      • Efterår
      • Fastelavn
      • Forår
      • Fødselsdag
      • Halloween
      • Jul
      • Påske
      • Skolestart
      • Sommer
      • Valentinsdag
      • Vinter
    • Diæt
      • Glutenfri
      • Sund i januar
      • Vegetar
      • Vegansk
    • Kager og sødt
      • Brownies, muffins og andre små kager
      • Dessert og tærter
      • Is
      • Lagkage og skærekage
      • Slik og konfekt
      • Småkager og cookies
    • Brød og boller
    • Drikke
    • Syltede sager
    • Dip og dyp
  • Inspiration
    • Bøger
    • Film og spil
    • Krea
    • Oplevelser
  • Krummer
    • Tænker på…
    • Et år i Valbylille
    • Sniksnak

Rom- og vaniljesyltede blommer

24. august 2016 by Valbylille 10 Comments

Gå til opskrift

Romsyltede blommerr

De her blommer smager simpelthen så godt, at jeg kunne spise dem til dessert hver eneste aften. Der skal bare en kugle god vaniljeis eller en klat flødeskum og lidt revet chokolade til, og så har man en nem og noget så dejlig dessert.

Jeg har lavet flere forsøg med at romsylte hele blommer, men det bliver altså bedst, når de lige bliver delt i to. Og så ser det også ret pænt ud i glasset.

Stenene lader jeg sidde i, da det er meget nemmere at fjerne dem ved servering. På den måde synes jeg også, at blommerne holder formen bedst, og jeg risikerer ikke at komme til at ødelægge frugterne i forsøget på at få stenene fri.

Romblommerne er en dessert for voksne, og jeg glæder mig til, at de snart har trukket længe nok, så Manden og jeg kan krybe sammen i hver vores ende af sofaen og spise blommedesserter, mens vi lægger rare planer og hører stille musik.

Udskriv

Rom- og vaniljesyltede blommer

Ingredienser

  • 1,5 kg blommer
  • 500 g sukker
  • 2 dl vand
  • 1 vaniljestang
  • 3 dl rom

Sådan gør du

  • Halver blommerne, og kom dem i steriliserede patentglas.Tryk dem gerne lidt sammen, men pas på ikke at mase dem.
  • Skrab kornene ud af vaniljestangen, og kom både korn og stang i en gryde med sukker og vand. Lad det koge sammen til en lage.
  • Lad lagen afkøle et par minutter, før rommen hældes i. Hæld den færdige lage over blommerne, så den når op til glassets kant, og luk låget med det samme.
  • Lad blommerne trække et par uger, og vend glasset en gang om dagen, så det står med bunden i vejret hveranden dag. På den måde undgår man blommer der flyder ovenpå og ikke trækker nok lage.
  • Spis blommerne med vaniljeis eller flødeskum og lidt revet chokolade.

GemGem

Filed Under: Opskrifter, Syltede sager Tagged With: blomme, dessert, frugt, rom, syltning

« Boganbefaling: Mad for begyndere – mere grønt
Southern fried chicken »

Comments

  1. Elisabeth says

    24. august 2016 at 15:23

    Lyder og ser virkeligt lækkert ud – det skal prøves !

    Svar
    • Valbylille says

      24. august 2016 at 19:33

      Jeg håber, at du bliver lige så begejstret for dem, som jeg er.

      Svar
  2. Charlotte says

    3. september 2016 at 15:44

    Skal de på køl?

    Svar
    • Valbylille says

      3. september 2016 at 17:14

      Jeg plejer at have blommerne på køl, men jeg ved faktisk ikke, om det er nødvendigt, når der endnu ikke er taget hul på glasset.

      Svar
  3. Julie says

    4. november 2016 at 07:12

    Hej. Er det meningen at blommerne skal flyde op til toppen af glasset? Tænker bare om de øverste så ikke får for lidt af ‘marinaden’ og mugner?

    Svar
    • Valbylille says

      5. november 2016 at 10:21

      Uanset hvor meget lage, man fylder på er det vireklig svært at undgå, at blommerne flyder ovenpå. For at undgå mug kan man de første par uger vende glasset på hovedet hveranden dag. Så bliver alle blommer godt marinerede.

      Svar
    • Lena says

      1. august 2018 at 16:55

      Jeg tænker at blommerne er konserveret i sukker og sprut, så de skulle helst ikke mugne. Jeg skylle dog glassene i atamon og satte glassene i kogende vand til lågene havde dannet vacum.

      Svar
      • Valbylille says

        20. august 2018 at 21:41

        God idé at sætte glassende i kogende vand. Jeg har prøvet at udfase atamon fra mine sylterier, men med varierende held. Når der er sprut i opskriften, plejer det dog at gå fint.

        Svar
  4. Rikke says

    30. august 2017 at 19:55

    Hvor længe kan de holde sig??

    Svar
    • Valbylille says

      4. september 2017 at 19:29

      Jeg har med succes gemt et glas helt til februar, så 5-6 måneder burde være okay.

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Velkommen til Valbylille

Her samler jeg alt det, jeg holder allermest af, og som giver glæde i min og min families hverdag. Mest af alt handler det dog om mad.  Mit køkken er ganske lille, men når jeg finder gryder og pander frem, tiltrækkes resten af familien, og så hygger vi os sammen med at snitte, røre, smage, snakke og smage igen. Det er den bedste tid på dagen.

Søg efter opskrift

Vinter i køkkenet

Ja tak, flere skønne vinterfavoritter

Så er det snart jul

Ja tak, flere juleopskrifter

Copyright

Ønsker du at bruge mine billeder og tekster på fx din egen blog eller i kommerciel sammenhæng, så send mig venligst en forespørgsel på mail: emilie(at)valbylille.dk

Kontakt

Har I spørgsmål til opskrifter eller andet, så skriv gerne i kommentarfeltet. Jeg besvarer dem altid – også selvom indlægget er gammelt. Vil I dele en hemmelighed eller spørge mig om noget generelt, så skriv til mig her: emilie(at)valbylille.dk

Søg efter opskrift

Copyright © 2019 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress