De seneste dages lummervarme har sendt min appetit i retning af koldskål, is og lette anretninger. Det skal bare være nemt og koldt, når jeg i forvejen er ved at smelte og sveden driver af panden bare jeg vipper med storetåen.
I går stod menuen derfor på rejemadder med brød fra bageren og hjemmerørt mayonnaise. Da holdbarheden på den hjemmelavede udgave er ganske beskeden, har vi normalt en god, færdigkøbt mayonnaise på køl. Den hjemmelavede er dog mærkbart bedre, så når det skal være ekstralækkert eller vi skal bruge en stor portion, finder jeg skål og piskeris frem.
Det er ganske ukompliceret at røre sin egen mayonnaise, og det tager kun et par minutter. Man skal selvfølgelig være påpasselig med, at den ikke skiller, men på trods af at jeg er så uforsigtig at tilsætte op til 0,5 dl olie af gangen, er det (7, 9, 13) endnu ikke sket for mig.
Rejemadderne var lige noget for Manden, der elsker et godt stykke smørrebrød, mens Pigen var mere skeptisk, selvom hun normalt spiser rejer som slik. Forklaringen kom i nat, hvor hun vågnede op med feber og energi som en duracellkanin. Hvorfor bliver feberramte børn ikke slatne som almindelige mennesker voksne?
Manden havde på forhånd planlagt en hjemmearbejdsdag i dag, da vi bl.a. skal til 5-ugers undersøgelse med Drengen. Den vil vi af forskelige årsager gerne deltage i begge to, så nu bliver det lidt af en familieudflugt. Pigen er totalt overgearet og glæder sig helt enormt til vi skal afsted, og jeg krydser både fingre, arme og ben for, at der ikke går alt for meget cirkus i lægebesøget.
Mayonnaise
2 æggeblommer
1 tsk dijonsennep
1 tsk lys eddike
fint salt
2 dl rapsolie
Pisk æggeblommer sammen med sennep, eddike og salt, Tilsæt derefter olien af 6-8 omgange, og pisk godt imens. Olien skal være helt optaget, før der tilsættes mere.
Skriv et svar