Valbylille

Opskrifter og hverdagsliv

  • Om/Kontakt
  • Opskrifter
  • Inspiration
    • Bøger
    • Film og spil
    • Krea
    • Oplevelser
  • Krummer
    • Tænker på…
    • Et år i Valbylille
    • Sniksnak

Rarbarberkompot med vanilje

8. juni 2015 by Valbylille 2 Comments

Der er fuldt blus under rabarberne i dag, og køkkenet dufter sukkersødt af vanilje og kogte rabarber. Det er en helt særlig dag, som kræver ekstra forkælelse til familiens slikmunde, og meget belejligt kom min far i går forbi med flere kilo af de smukke stængler.
Hvad de helt præcis skal bruges til og hvad anledningen er, må I høre om på et senere tidspunkt. En rabarberopskrift skal I dog ikke snydes for.Vi har en fin lille jordbærrabarber i haven, og for et par uger siden trak jeg alle stænglerne op på en gang. Det gjorde lidt ondt, men det var nødvendigt for at få nok til bare en lille portion kompot.

Jeg er vild med rabarberberkompot, og spiser det både til hornfisk og kylling, på yoghurt og havregrød, til is og som trifli. Rabarberkompot er smagen af maj og tidlig sommer, og jeg kan sagtens spise det til alle dagens måltider, uden at det bliver for meget.

I min rabarberkompot er der masser af vanilje, der med sin mildhed omfavner rabarbernes syrlighed på bedste vis. Til gengæld holder jeg lidt igen med sukkeret, så den ikke bliver for sød til middagstallerkenen, og så den kan bruges som et syrligt element i en dessert.

Opskrift på vaniljeprikket rabarberkompot
(1 lille glas)
250 g rabarber
50 g sukker
1 vaniljestang

Vask rabarberne, og skær de brune kanter af fødderne. Skær stænglerne i stykker på knap 2 cm. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud.

Kom rabarber, sukker, vaniljekorn og -stang i en lille gryde, og varm den forsigtigt op. Kog kompotten i ca. 10 minutter. Vend den nænsomt rundt et par gange undervejs. Kompotten er færdig, når rabarberne er møre og stadig har lidt struktur.

Filed Under: Forår, Opskrifter, sommer, Syltede sager Tagged With: kompot, rabarber, vanilje

« Rødbederåkost med pære, dild og gedeost
Pandekagelagkage med rabarberfyld »

Comments

  1. A + K = ♥ says

    11. juni 2015 at 11:22

    Jeg kan også spise det til og på alt – uhm!

    – Anne

    Svar
    • Valbylille says

      13. juni 2015 at 06:55

      Ja, rabarberkompot kan man altid spise.

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Søg efter opskrift

En sund start på det nye år

Gode bøger

Arkiv

  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013

Copyright

Ønsker du at bruge mine billeder og tekster på fx din egen blog eller i kommerciel sammenhæng, så send mig venligst en forespørgsel på mail: emilie(at)valbylille.dk

Hverdag i Valbylille

Følg med på

Søg efter opskrift

Copyright © 2019 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress