
I min rabarberkompot er der masser af vanilje, der med sin mildhed omfavner rabarbernes syrlighed på bedste vis. Til gengæld holder jeg lidt igen med sukkeret, så den ikke bliver for sød til middagstallerkenen, og så den kan bruges som et syrligt element i en dessert.
Opskrift på vaniljeprikket rabarberkompot
(1 lille glas)
250 g rabarber
50 g sukker
1 vaniljestang
Vask rabarberne, og skær de brune kanter af fødderne. Skær stænglerne i stykker på knap 2 cm. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud.
Kom rabarber, sukker, vaniljekorn og -stang i en lille gryde, og varm den forsigtigt op. Kog kompotten i ca. 10 minutter. Vend den nænsomt rundt et par gange undervejs. Kompotten er færdig, når rabarberne er møre og stadig har lidt struktur.
Jeg kan også spise det til og på alt – uhm!
– Anne
Ja, rabarberkompot kan man altid spise.