Jeg har længe glædet mig til lange lune aftener med grillselskaber på terrassen og sommer i glassene. Både sommervejr og terrasse lader desværre vente på sig, men glassene kan heldigvis fyldes alligevel. Og det bliver de med en herlig rabarberlikør, som har godtet sig i kælderen siden sidste sommer. Så længe behøver man dog ikke at vente.
Likøren skal trække et halvt år, og hvis man går i gang nu, kan man lige præcis have en flaske klar til nytårsaften. Den kan snildt bruges til en forrygende velkomstdrink fortyndet med perlende champagnebobler eller måske bare vand med brus. Det var egentlig meningen med denne flaske, men da vi blev inviteret ud, gemte jeg i stedet den færdige likør til sommersolen.
Rabarberlikør er et herligt alternativ til whisky og cognac for os, som foretrækker lidt sødme og friskhed i glasset. Den smager SÅ dejligt, når den serveres med masser af is i små fine glas, og især her om sommeren.
Alt efter hvilken slags rabarber der bruges, kan likøren få den smukkeste pink farve. Min udgave er lidt til den blege side, men det har heldigvis ikke indflydelse på smagen.

Rabarberlikør
Ingredienser
- 1 flaske vodka
- 600 g rabarber
- 200 g sukker
Sådan gør du
-
Skær rabarberne i små stykker, og kom dem i et stort sylteglas sammen med sukker og vodka. Lad likøren trække i ca. 6 måneder.
-
Si rabarberstykkerne fra, og kasser dem (prøv ikke at komme dem i en kage, bvadr). Hæld likøren på flaske, og lad den stå et par dage.
-
Nyd likøren iskold eller blandet med mousserende vin eller boblende vand.
Skriv et svar