Valbylille

Opskrifter og hverdagsliv

  • Opskrifter
    • Måltid
      • Morgenmad
      • Frokost og småretter
      • Snacks
      • Aftensmad
      • Salat og tilbehør
      • Madtærter og pies
      • Pandekager og vafler
      • Pasta
      • Pizza
      • Sandwich, tacos og burger
      • Suppe
    • Køkken
      • Dansk
      • Fransk
      • Amerikansk
      • Mexicansk og latinamerikansk
      • Asiatisk
      • Marokkansk
      • Fisk og skaldyr
      • Gris
      • Ko og kalv
      • Kylling og kalkun
      • Lam og ged
      • Vildt
    • Nemt og hurtigt
      • Familiefavoritter
      • One pot / one pan
      • Slow cooker
    • Højtid og sæson
      • Efterår
      • Fastelavn
      • Forår
      • Fødselsdag
      • Halloween
      • Jul
      • Påske
      • Skolestart
      • Sommer
      • Valentinsdag
      • Vinter
    • Diæt
      • Glutenfri
      • Sund i januar
      • Vegetar
      • Vegansk
    • Kager og sødt
      • Brownies, muffins og andre små kager
      • Dessert og tærter
      • Is
      • Lagkage og skærekage
      • Slik og konfekt
      • Småkager og cookies
    • Brød og boller
    • Drikke
    • Syltede sager
    • Dip og dyp
  • Inspiration
    • Bøger
    • Film og spil
    • Krea
    • Oplevelser
  • Krummer
    • Tænker på…
    • Et år i Valbylille
    • Sniksnak

Pizza med pære, parmaskinke og rosmarin

29. september 2016 by Valbylille 2 Comments

Gå til opskrift

paerepizza-3

Er der en ret, som vi altid kan blive enige om herhjemme, så er det pizza. Det er bare det bedste!

Vi varierer fyldet efter årstiden og køleskabets indhold, og her i det tidlige efterår er det bare drøngodt med søde clara friis pærer sammen med parmaskinke og  fed ost. Meget simpelt og helt enormt godt. 

Sæsonen for danske pærer er så utrolig kort, så det er bare med at nyde dem. I denne uge har jeg spist dem i en spinatsalat til frokost hver dag, og havregrøden er også blevet toppet med søde pæretern og ahornsirup. Det giver bare en god start på dagen.

paerepizza-5

Bunden har jeg lavet efter min sædvanlige og supergode opskrift på pizzadej. Den er supernem at arbejde med, og bliver altid god og sprød. Den består af lige dele tipo00 og durummel, og jeg har altid blandingen stående i en dåse, så jeg kun skal veje mel af en gang. Det er dejligt nemt.

paerepizza-4

De bagte pærer bliver meget søde, og det er lidt af et hit sammen med den salte skinke. De rå pærer tilfører lidt friskhed, og giver pizzaen det sidste pift. Det er faktisk noget nær den perfekte sammensætning til en pizza. Mums!

Hvis I skal lave madplan for den næste uge her i weekenden, synes jeg virkelig, at I skal overveje denne pizza. Lige om lidt er det for sent, og så går der altså et helt år, før pærerne igen er lige så saftige og smagfulde som nu.

GIv den et forsøg. I vil ikke fortryde det.

paerepizza-6

Udskriv

Pizza med pære, parmaskinke og rosmarin

2 pizzaer

Ingredienser

  • 1 portion pizzadej
  • 200 g rødkitost
  • 6-7 pærer
  • 6 skiver parmaskinke
  • flagesalt
  • 1 spsk hakket frisk rosmarin

Sådan gør du

  • Rul dejen ud til to pizzabunde
  • Fordel osten i tynde skiver på bundene
  • Skær halvdelen af pærerne i tynde skiver, og læg dem på. Drys med rosmarin og lidt flagesalt, og fordel til sidst skinken på pizzaerne.
  • Bag dem på en bagesten eller forvarmet bageplade ved 225c varmluft i 10-15 minutter.
  • Skær resten af pærerne i både, og fordel dem på de færdigbagte pizzaer.

paerepizza

Filed Under: Aftensmad, Efterår, Gris, Opskrifter, Pizza Tagged With: pære, rødkitost, skinke

« Zombier og et skrællet badeværelse
10 fornøjelser i oktober »

Comments

  1. www.skøreliv.dk says

    30. september 2016 at 08:31

    Pizza er uden tvivl også det ENESTE vi er enige om hitter herhjemme – SMUMS!!

    Svar
    • Valbylille says

      1. oktober 2016 at 10:30

      Det er altså også godt. Herhjemme er det næsten lige meget, hvad der er på – bare det kaldes pizza.

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Velkommen til Valbylille

Her samler jeg alt det, jeg holder allermest af, og som giver glæde i min og min families hverdag. Mest af alt handler det dog om mad.  Mit køkken er ganske lille, men når jeg finder gryder og pander frem, tiltrækkes resten af familien, og så hygger vi os sammen med at snitte, røre, smage, snakke og smage igen. Det er den bedste tid på dagen.

Søg efter opskrift

Vinter i køkkenet

Ja tak, flere skønne vinterfavoritter

Så er det snart jul

Ja tak, flere juleopskrifter

Copyright

Ønsker du at bruge mine billeder og tekster på fx din egen blog eller i kommerciel sammenhæng, så send mig venligst en forespørgsel på mail: emilie(at)valbylille.dk

Kontakt

Har I spørgsmål til opskrifter eller andet, så skriv gerne i kommentarfeltet. Jeg besvarer dem altid – også selvom indlægget er gammelt. Vil I dele en hemmelighed eller spørge mig om noget generelt, så skriv til mig her: emilie(at)valbylille.dk

Søg efter opskrift

Copyright © 2019 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress