Valbylille

Opskrifter og hverdagsliv

  • Om/Kontakt
  • Opskrifter
  • Inspiration
    • Bøger
    • Film og spil
    • Krea
    • Oplevelser
  • Krummer
    • Tænker på…
    • Et år i Valbylille
    • Sniksnak

Pasta med spinat og chorizo

21. april 2013 by Valbylille Leave a Comment

Denne pastaret har fulgt mig i så mange år, at jeg forlængst har glemt både den oprindelige opskrift og hvor jeg fandt den. Hovedingredienserne er frisk spinat, chorizo og så selvfølgelig pasta. Resten kan varieres alt efter, hvad man har af mælkeprodukter, løg og nødder/kerner. Den er bare god!

Vi serverede retten for et par gode venner lørdag aften, selvom den både i pris og tilberedningstid signalerer hverdagsmad. Jeg havde egentlig forestillet mig, at vi skulle have en lækker fiskeret, men da vores ovn gik i stykker tidligere på ugen,  måtte vi finde på noget andet. Det skulle tilmed være noget, der kunne laves på under en time, da jeg også havde en aftale om eftermiddagen.

Hverdagspræget blev dog vejet op af desserten, der var en italiensk klassiker med skøn smag af dansk sommer. Den skriver jeg om en af de kommende dage.

Pasta med spinat og chorizo
Til fire personer brugte jeg 400g pasta, 500g frisk spinat, 1 pakke hel chorizo, 200g creme fraiche, 2 porrer, 1 stor håndfulde græskarkerner, salt og peber

Begynd med at klargøre grøntsagerne: Rens og snit porrene fint, og skyld spinaten. Rist så græskarkernerne på en pande, til de begynder at poppe, og skær chorizoen i skiver.

Sæt pastaen over, og svits chorizoen på en dyb pande eller i en stegegryde. Tag dem af, og lad dem afdryppe på fedtsugende papir. Tør panden af for fedt, og kom porrerne på. Tilsæt derefter spinaten,  og vend den hyppigt rundt, så det smatter godt sammen. Det kan godt være nødvendigt at tilsætte spinaten i flere omgange, hvis man bruger en pande.

Bland creme fraiche i grøntsagerne, og smag til med salt og peber. Tilsæt derefter chorizo og den friskkogte pasta. Vend det godt sammen og server retten topet med de ristede græskarkerner.

Filed Under: Aftensmad, Familiefavoritter, Opskrifter, Pasta Tagged With: chorizo, spinat

« Rullepølse med persille og skalotteløg
Vafler med havregryn toppet med hindbærcreme og banan »

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Søg efter opskrift

En sund start på det nye år

Gode bøger

Arkiv

  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013

Copyright

Ønsker du at bruge mine billeder og tekster på fx din egen blog eller i kommerciel sammenhæng, så send mig venligst en forespørgsel på mail: emilie(at)valbylille.dk

Hverdag i Valbylille

Følg med på

Søg efter opskrift

Copyright © 2019 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress