
Vi serverede retten for et par gode venner lørdag aften, selvom den både i pris og tilberedningstid signalerer hverdagsmad. Jeg havde egentlig forestillet mig, at vi skulle have en lækker fiskeret, men da vores ovn gik i stykker tidligere på ugen, måtte vi finde på noget andet. Det skulle tilmed være noget, der kunne laves på under en time, da jeg også havde en aftale om eftermiddagen.
Hverdagspræget blev dog vejet op af desserten, der var en italiensk klassiker med skøn smag af dansk sommer. Den skriver jeg om en af de kommende dage.
Pasta med spinat og chorizo
Til fire personer brugte jeg 400g pasta, 500g frisk spinat, 1 pakke hel chorizo, 200g creme fraiche, 2 porrer, 1 stor håndfulde græskarkerner, salt og peber
Begynd med at klargøre grøntsagerne: Rens og snit porrene fint, og skyld spinaten. Rist så græskarkernerne på en pande, til de begynder at poppe, og skær chorizoen i skiver.
Sæt pastaen over, og svits chorizoen på en dyb pande eller i en stegegryde. Tag dem af, og lad dem afdryppe på fedtsugende papir. Tør panden af for fedt, og kom porrerne på. Tilsæt derefter spinaten, og vend den hyppigt rundt, så det smatter godt sammen. Det kan godt være nødvendigt at tilsætte spinaten i flere omgange, hvis man bruger en pande.
Bland creme fraiche i grøntsagerne, og smag til med salt og peber. Tilsæt derefter chorizo og den friskkogte pasta. Vend det godt sammen og server retten topet med de ristede græskarkerner.
Skriv et svar