Kyllingelår er virkelig et hit hos husets 4-årige beboer, og heldigvis har hun ikke noget imod, at de tilberedes med grøntsager eller druknes i sovs. Der er drumsticks på menuen stort set hver uge, og så er det altså rart med lidt alternativer til helstegt kylling. Også selvom sådan en basse jo bare smager skæppeskønt.
Inspirationen til denne ret er hentet i Italien. Der er simpelthen så meget smag og duft i den, at man rent glemmer hvor basic ingredienslisten er. Jeg har lavet retten med friske tomater, men erstat dem gerne med en dåse flåede tomater her om vinteren, hvor der ikke er så meget spræl i de friske.
Kylling med oliven og italienske urter
(4 personer)
8 kyllingeunderlår/-overlår
6 tomater (alternativt 1 dåse flåede tomater)
6 stængler bladselleri
5 fed hvidløg
2 kviste rosmarin
2 gulerødder
oliven
olivenolie
salt og peber
Pres 1 fed hvidløg ned i 2 spsk olie. Pensl kyllingelårene med olien, og krydr dem med salt og peber. Læg kyllingelårene på en varm pande, og brun dem godt. Forbered imens grøntsagerne.Hak de øvrige 4 fed hvidløg og rosmarinbladene, og skær gulerødder og bladselleri i grove stykker. Skold tomaterne, og træk skindet af. Del dem i 3-4 stykker.
Tag kyllingen fra panden. Kom evt. lidt ekstra olie på, og steg bladselleri, gulerødder, hvidløg og rosmarin et par minutter ved mediumvarme. Tilsæt tomaterne, og vend grøntsagerne sammen. Læg kyllingelårene ovenpå urterne. Læg låg på, og lad retten simre 15 minutter. Lad de afdryppede oliven koge med de sidste 2-3 minutter.
Server kyllingen med et godt brød til at dyppe i grøntsagssovsen.
Skriv et svar