Valbylille

Opskrifter og hverdagsliv

  • Om/Kontakt
  • Opskrifter
  • Inspiration
    • Bøger
    • Film og spil
    • Krea
    • Oplevelser
  • Krummer
    • Tænker på…
    • Et år i Valbylille
    • Sniksnak

Kylling med italienske urter

11. marts 2015 by Valbylille Leave a Comment

grydestegt kylling med oliven og italienske urterKyllingelår er virkelig et hit hos husets 4-årige beboer, og heldigvis har hun ikke noget imod, at de tilberedes med grøntsager eller druknes i sovs. Der er drumsticks på menuen stort set hver uge, og så er det altså rart med lidt alternativer til helstegt kylling. Også selvom sådan en basse jo bare smager skæppeskønt.

Inspirationen til denne ret er hentet i Italien. Der er simpelthen så meget smag og duft i den, at man rent glemmer hvor basic ingredienslisten er. Jeg har lavet retten med friske tomater, men erstat dem gerne med en dåse flåede tomater her om vinteren, hvor der ikke er så meget spræl i de friske.

grydestegt kylling med oliven og italienske urter Kylling med oliven og italienske urter
(4 personer)
8 kyllingeunderlår/-overlår
6 tomater (alternativt 1 dåse flåede tomater)
6 stængler bladselleri
5 fed hvidløg
2 kviste rosmarin
2 gulerødder
oliven
olivenolie
salt og peber

Pres 1 fed hvidløg ned i 2 spsk olie. Pensl kyllingelårene med olien, og krydr dem med salt og peber. Læg kyllingelårene på en varm pande, og brun dem godt. Forbered imens grøntsagerne.Hak de øvrige 4 fed hvidløg og rosmarinbladene, og skær gulerødder og bladselleri i grove stykker. Skold tomaterne, og træk skindet af. Del dem i 3-4 stykker.

Tag kyllingen fra panden. Kom evt. lidt ekstra olie på, og steg bladselleri, gulerødder, hvidløg og rosmarin et par minutter ved mediumvarme. Tilsæt tomaterne, og vend grøntsagerne sammen. Læg kyllingelårene ovenpå urterne. Læg låg på, og lad retten simre 15 minutter. Lad de afdryppede oliven koge med de sidste 2-3 minutter.

Server kyllingen med et godt brød til at dyppe i grøntsagssovsen.

Filed Under: Aftensmad, Familiefavoritter, Kylling, Opskrifter Tagged With: det italienske køkken, gryderet, hvidløg, oliven, rosmarin

« Let’s go karamellos!
Æggesalat med karry og hytteost »

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Søg efter opskrift

Forår!

Gode bøger

Arkiv

  • 2018
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013

Copyright

Ønsker du at bruge mine billeder og tekster på fx din egen blog eller i kommerciel sammenhæng, så send mig venligst en forespørgsel på mail: emilie(at)valbylille.dk

Hverdag i Valbylille

Følg med på

Søg efter opskrift

Copyright © 2018 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress