Disse kikærter i krydret tomatsovs giver en rar varme i kroppen, og passer perfekt til en råkold efterårsdag som i dag. Retten er ikke sådan alvorligt stærk, men har alligevel godt af lidt yoghurt som følgesvend, der kan tage toppen af chilien og køle ganen.
Opskriften på de stegte græskar, som også ses på billedet, kommer i et andet indlæg. Jeg har nemlig en småsyg mand hjemme, som trænger til lidt kaffeforkælelse og nakkemassage, inden jeg suser ud af døren for at hente Pigen hjem fra børnehave til risengrød og puslespil.
Chana masala
(2 personer – til 4 personer kan man blot tilsætte en ekstra dåse kikærter)
1 dåse tomat
1 tørret chili
4-5 cm ingefær
2 fed hvidløg
1 lille løg
2 laurbærblade
1 tsk hel spidskommen
1 tsk korianderfrø
1 tsk garam masala
1 dåse kikærter
1 spsk olie
salt
lime, yoghurt og frisk koriander til servering
Blend tomater, chili, ingefær og hvidløg til en jævn puré.
Skær løget i fine tern og steg dem klare i olien sammen med laurbærbladene. Tilsæt spidskommen og koriander, og steg et par minutter, til aromaen breder sig.
Hæld tomatblandingen og garam masala ved krydderierne, og kog 5 minutter. Skyld kikærterne, og lad dem koge med 15-20 minutter.
Chana masala skal serveres rygende varm med limebåde, så man selv kan dosere lidt syrlighed ved bordet og yoghurt til at køle ganen. Som tilbehør foretrækker jeg nybagte naan, men chapatis eller basmatiris er også godt.
Mmmm – det lyder lækkert! Og lige det, jeg har ledt efter ift. lidt nytænkning af kikærter. Har snart været igennem de gamle travere et par gange, og efter jeg forsøger mig med en oktober måned, der er lidt mere fri for kød end de øvrige måneder har været, så er det kun dejligt med ny inspiration. Så hermed bookmarket 🙂
Hvad er jeres kikærtefavorit? Jeg kunne også godt bruge lidt inspiration til varme retter med bønner og kikærter. Vi spiser det alt for sjældent, da jeg glemmer at lægge dem i blød, så nu har jeg kapituleret og købt et par dåser. Hvis de skal være en hyppigere gæst på middagsbordet, skal der dog også tænkes i nye retter.