Valbylille

Opskrifter og hverdagsliv

  • Om/Kontakt
  • Opskrifter
  • Inspiration
    • Bøger
    • Film og spil
    • Krea
    • Oplevelser
  • Krummer
    • Tænker på…
    • Et år i Valbylille
    • Sniksnak

O-kager – de lækreste sprøde vaniljekranse

16. december 2013 by Valbylille 2 Comments


Søndagens vaniljekransebagning blev virkelig vellykket, og på trods af udfordringer med kødhakker, sprøjtepose og tylle, var det en af de hyggestunder, som man aldrig kan få nok af. Jeg havde nemlig Pigen med i køkkenet og med lidt hjælp, målte hun ingredienser af og rørte selv dejen sammen. Kagerne blev hurtigt døbt O-kager, da hun er vældig fascineret af netop det bogstav. Resten af alfabetet siger hende til gengæld ikke noget.

Da vi skulle forme kagerne, viste det sig desværre, at vaniljekranseindsatsen til min kødhakker er forsvundet (eller måske aldrig har eksisteret?) Jeg prøvede derfor med en sprøjtepose og en stjernetylle, men havde ikke en, der var stor nok. Til sidst måtte jeg derfor kapitulere, give køb på looket og klippe et hul i sprøjteposen. Heldigvis har det ikke betydning for smagen.

Hvis der er flere vaniljekranse tilbage, når vi når juleaften, tænker jeg, at Pigen kan give et par stykker i gave sammen med et af de fine julehjerter, vi lavede i lørdags. Når man spørger hende, hvad de forskellige familiemedlemmer skal have i gave, er svaret nemlig altid det samme. De skal have kage.

O-kager/Vaniljekranse
100 g mandler
1 stang vanilje
200 g sukker
200 g blødt smør
1 æg
250 g hvedemel

Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og skil dem fra hinanden ved at masse dem sammen med llidt af sukkeret med en bredbladet kniv.

Rør sukker, vanilje og smør sammen og tilsæt derefter ægget.

Blend mandlerne til mel, og rør både melet og mandelmel i dejen. Kom dejen i en kødhakker eller sprøjtepose, og form fine kranse på en bageplade med bagepapir.

Bag vaniljekransene ved 200c i 5-6 minutter.

Filed Under: Jul, kage, Kager og sødt, Opskrifter Tagged With: bagværk, børn i køkkenet, mandel, småkager, vanilje

« Farsbrød med kronvildt og svampe
Verdens hurtigste minipizzaer – en løsning til travle dage »

Trackbacks

  1. På besøg fra juleferien | Valbylille siger:
    25. juni 2015 kl. 11:30

    […] på armen, vendte køkkenkarmaen midt i december, og jeg fik bl.a. fremtyllet en lille portion af de gode vaniljekranse.  Jeg fandt endda ud af, at jeg har småkagetilbehør til min røremaskine. Det var pist […]

    Svar
  2. Sprøde nougatstænger med pistacie og mandel | Valbylille siger:
    25. juni 2015 kl. 12:08

    […] julekager også bare venter på, at fætrene kommer til kagebagning næste weekend. En portion vaniljekranse kan vi heller ikke undvære, og så skal der koges […]

    Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Søg efter opskrift

En sund start på det nye år

Gode bøger

Arkiv

  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013

Copyright

Ønsker du at bruge mine billeder og tekster på fx din egen blog eller i kommerciel sammenhæng, så send mig venligst en forespørgsel på mail: emilie(at)valbylille.dk

Hverdag i Valbylille

Følg med på

Søg efter opskrift

Copyright © 2019 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress