Køleskabet bugner med sprøde rabarber fra sommerhusets have. De skal snart trylles om til en masse lækre sager, og der er mange favoritter at vælge imellem. Har I gode idéer til nye rabarberlækkerier modtages de med kyshånd i kommentarfeltet. Her får I til gengæld mine favoritter i uprioriteret rækkefølge, for hvordan skulle jeg dog vælge?
De allerdejligste rabarbermuffins er i hvert fald ikke til at komme uden om. Det er også dem, I kan se på øverste billede, hvor Pigen har dekoreret dem ganske rundhåndet med glitrende sukkerstads.
Disse lyserøde drinks vækker rare minder om sidste forår, hvor jeg brugte et par fridage på at shine bloggen gevaldigt op. Opskriften var den allerførste i det nye blogformat.
Hindbær og rabarber er et sjældent match hos os, da rabarberne kommer tidligt og hindbærrene er af den sene slags. Er I så heldig at have en lidt mere koordineret høst, bliver I næsten nødt til at prøve denne forfriskende saft. Hvis ikke kan frosne hindbær eller rabarber heldigvis også bruges.
En klassisk rabarberkompot med vanilje er heller ikke til at komme uden om. Sidste år spiste jeg utallige lyntriflier med hjemmelavede makroner, rabarberkompot og blødt flødeskum. Mmmm
Rabarbersirup til yoghurt og is og syltede rabarber til endnu mere: ost, dessert, salat, snack – Dem kan jeg altid spise.
Rabarber hører jo ikke kun til i det søde køkken, og hvem sætter ikke pris på helstegt kylling eller hornfisk med rabarberkompot? Denne prinsessefarvede rabarbersauce er et herligt alternativ, som de fleste små piger vil elske.
Skriv et svar