I år betyder påskeferien god tid til at tage fat på et gigantisk haveprojekt. Vi har sat barren højt, og har brugt de sidste par dage på at gøre klar til at plante en masse nye træer, hvilket bare er en lille del af vores haveplaner. Børnene hygger sig med gyngeture og små ærinder, mens Manden og jeg knokler løs med spader, grensakse og svirpende grene. Jeg synes, at det er ganske herligt. Vi får masser af frisk luft og motion og jeg nyder, at vi kan være sammen om et praktisk projekt.
Til gengæld er der ikke så mange påskeløjer i køkkenet, og vi har heller ikke fået pyntet op eller malet æg. Der er dog landet et enkelt gækkebrev i postkassen, og da Pigen er enormt dårlig til hemmeligheder og overraskelser, blev vi nødt til at gætte, at det var fra hende. Så nu skylder hun os et påskeæg, hvilket hun synes er noget så fantastisk. Skøre barn ♥
For at belønne os selv for sliddet i haven i dag, besluttede Manden og jeg, at middagen i aften godt måtte være lidt mere spændende end de sidste dages hurtige løsninger. I anledning af påsken skulle det selvfølgelig være lam. Det nytter jo ikke at arbejde sig gennem helligdagene og helt glemme de spiselige traditioner.
Det blev til stegt lammerack med kartoffelmos, fed sovs og mormorsalat, hvilket passede så fint ovenpå en lang dag i haven.

Lammerack med rosmarin og hvidløg
Ingredienser
- 1 afpudset lammerack
- 2 spsk olie
- 2 fed hvidløg
- 1-2 kviste rosmarin
- 0,5 tsk paprika
- 2 tsk honning
- salt og peber
- olie
Sådan gør du
-
Hak rosmarinen fint, pres hvidløget, og bland det til en marinade med oile, paprika og honning.
-
Vend lammeracken i marinaden, og lad den trække 2-6 timer på køl. Vend kødet et par gange undervejs, så det hele tiden er dækket af marinaden.
-
Brun kødet på begge sider i lidt olie på en pande. Tør evt. marinaden af først.
-
Steg lammeracken færdig i en forvarmet ovn på 180c i ca. 30 minutter. Kernetemeperaturen skal være 62c.
Uh hvor lækkert! Hvor længe skal kødet hvile efterfølgende? 🙂
Mvh
Den har nok godt af at stå 10 minutters tid for lige at samle sig. Jeg tager sjældent tid, men lader bare kødet stå, mens jeg dækker bord, gør tilbehøret færdig og får samlet familien 🙂
Tusind tak for svaret 🙂
For mig horer lam sammen med hvidlog og rosmarin, sa jeg stak en masse sma huller i kodet, som blev fyldt med sma stykker hvidlog.
Sådan lavede jeg også årets påskelammekølle. Jeg lærte tricket af en veninde, da vi var kun 9-10 år og skulle gøre en gæstemiddag klar for hendes mor. (Egentlig ret vildt, at vi stod for det.) Det smager supergodt. For det meste laver jeg dog lam uden hvidløg.