Valbylille

Opskrifter og hverdagsliv

  • Om/Kontakt
  • Opskrifter
  • Inspiration
    • Bøger
    • Film og spil
    • Krea
    • Oplevelser
  • Krummer
    • Tænker på…
    • Et år i Valbylille
    • Sniksnak

Lammerack med rosmarin og hvidløg

23. marts 2016 by Valbylille 5 Comments

Marineret lammerack-3

I år betyder påskeferien god tid til at tage fat på et gigantisk haveprojekt. Vi har sat barren højt, og har brugt de sidste par dage på at gøre klar til at plante en masse nye træer, hvilket bare er en lille del af vores haveplaner. Børnene hygger sig med gyngeture og små ærinder, mens Manden og jeg knokler løs med spader, grensakse og svirpende grene. Jeg synes, at det er ganske herligt. Vi får masser af frisk luft og motion og jeg nyder, at vi kan være sammen om et praktisk projekt.

Til gengæld er der ikke så mange påskeløjer i køkkenet, og vi har heller ikke fået pyntet op eller malet æg. Der er dog landet et enkelt gækkebrev i postkassen, og da Pigen er enormt dårlig til hemmeligheder og overraskelser, blev vi nødt til at gætte, at det var fra hende. Så nu skylder hun os et påskeæg, hvilket hun synes er noget så fantastisk. Skøre barn ♥

For at belønne os selv for sliddet i haven i dag, besluttede Manden og jeg, at middagen i aften godt måtte være lidt mere spændende end de sidste dages hurtige løsninger. I anledning af påsken skulle det selvfølgelig være lam. Det nytter jo ikke at arbejde sig gennem helligdagene og helt glemme de spiselige traditioner.

Det blev til stegt lammerack med kartoffelmos, fed sovs og mormorsalat, hvilket passede så fint ovenpå en lang dag i haven.

Marineret lammerack

Udskriv

Lammerack med rosmarin og hvidløg

Ingredienser

  • 1 afpudset lammerack
  • 2 spsk olie
  • 2 fed hvidløg
  • 1-2 kviste rosmarin
  • 0,5 tsk paprika
  • 2 tsk honning
  • salt og peber
  • olie

Sådan gør du

  1. Hak rosmarinen fint, pres hvidløget, og bland det til en marinade med oile, paprika og honning.
  2. Vend lammeracken i marinaden, og lad den trække 2-6 timer på køl. Vend kødet et par gange undervejs, så det hele tiden er dækket af marinaden.
  3. Brun kødet på begge sider i lidt olie på en pande. Tør evt. marinaden af først.
  4. Steg lammeracken færdig i en forvarmet ovn på 180c i ca. 30 minutter. Kernetemeperaturen skal være 62c.

Marineret lammerack-2

Filed Under: Aftensmad, lam, Opskrifter Tagged With: steg

« Peanutbutter med kanel og honning
Mine bedste rabarberopskrifter »

Comments

  1. Mary says

    7. juli 2016 at 14:01

    Uh hvor lækkert! Hvor længe skal kødet hvile efterfølgende? 🙂

    Mvh

    Svar
    • Valbylille says

      7. juli 2016 at 14:27

      Den har nok godt af at stå 10 minutters tid for lige at samle sig. Jeg tager sjældent tid, men lader bare kødet stå, mens jeg dækker bord, gør tilbehøret færdig og får samlet familien 🙂

      Svar
      • Mary says

        8. juli 2016 at 07:49

        Tusind tak for svaret 🙂

        Svar
  2. Dedicated servers says

    10. april 2017 at 13:36

    For mig horer lam sammen med hvidlog og rosmarin, sa jeg stak en masse sma huller i kodet, som blev fyldt med sma stykker hvidlog.

    Svar
    • Valbylille says

      21. april 2017 at 07:16

      Sådan lavede jeg også årets påskelammekølle. Jeg lærte tricket af en veninde, da vi var kun 9-10 år og skulle gøre en gæstemiddag klar for hendes mor. (Egentlig ret vildt, at vi stod for det.) Det smager supergodt. For det meste laver jeg dog lam uden hvidløg.

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Søg efter opskrift

Forår!

Gode bøger

Arkiv

  • 2018
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013

Copyright

Ønsker du at bruge mine billeder og tekster på fx din egen blog eller i kommerciel sammenhæng, så send mig venligst en forespørgsel på mail: emilie(at)valbylille.dk

Hverdag i Valbylille

Følg med på

Søg efter opskrift

Copyright © 2018 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress