Mmmm jordbærsorbet! Når helt enkelt er allerbedst.
Jordbærsæsonen er vist ved at være slut, men jeg har overbevist mig selv om, at timingen for netop denne jordbæropskrift er helt perfekt. Jordbær hører jo sommeren til, og da sommervarmen lader vente på sig, bliver vi faktisk nødt til at gemme et par jordbær til den længe ventede hedebølge i august. Altså den vi håber på – jeg er jo ikke meterolog.
Min opskrift på jordbærsorbet er virkelig nem, SÅ forfriskende og helt og aldeles oplagt, når smagen af sommer skal vare lidt længere. Og så har vi slet ikke talt om farven! Jeg ved ikke, hvad man kalder den røde farve, men det er altså den pæneste is, jeg nogensinde har lavet.
Til sorbet skal der helst bruges ismaskine. Man kan også få et okay resultat, hvis man pisker sorbeten igennem jævnligt under indfrysningen, men det er altså lidt af et arbejde. Har du ikke en ismaskine, så køb en. Selv en billig, halvdårlig udgave, som den jeg har, er en god hjælp. Så skal isen bares røres igennem en enkelt gang, mens den fryser færdig i fryseren. Det er lige til at overkomme, og en god løsning, hvis man endnu ikke ved, om en dyr maskine vil blive brugt nok.
Jordbærsorbeten er supersimpel med kun to ingredienser, og jeg er helt pjattet med den friske og rene smag af søde bær. Siruppen kan laves i større portioner, og kan holde sig ca. 10 dage på køl. Så har man til flere portioner is, hvis nu sorbeten bliver et hit. Opskriften kan også bruges med andre bær og frugter, og jeg kan især anbefale honningmelon.

Jordbærsorbet - kun 2 ingredienser!
Ingredienser
- 700 g jordbær
- 250 g sukker
- 2,5 dl vand
Sådan gør du
-
Kog vand og sukker til en sirup. Det skal kun lige koges sammen, så der bliver ca. 4 dl. Sæt siruppen på køl, og lad den stå til den er helt kold.
-
Blend jordbærrene til puré, og rør siruppen i. Sæt blandingen på køl en times tid, til den er helt kold.
-
Kør sorbeten på en ismaskine. Alt afhængig af din maskine kan det være nødvendigt at fryse isen færdig i fryseren. I så fald vil jeg anbefale at røre sorbeten igennem med en gaffel efter en times indfrysning for at undgå krystaller.
-
Tag isen ud af fryseren og sæt den i køleskabet ca. 10 minutter før servering.
Skriv et svar