Når jeg er på ferie, skal jeg altid lige forbi en boghandel for at bladre lidt i kogebøger, og meget sjældent går jeg tomhændet derfra. Da vi var i USA i marts, var det en bog om spiselige værtindegaver, der kom med hjem i kufferten. Den rummer et væld af sjove og anderledes opskrifter, og det var i den bog, at jeg stødte på disse lækre honeycombs. Har I planer om lidt køkkenhygge med børnene i efterårsferien, er denne opskrift mit forslag til et lille køkkenprojekt.
Honeycombs er en sjov form for karamel, hvor en masse små lufthuller gør karamellen sprød og knasende. Den effekt forsvinder dog, når man tygger luften ud af den, og karamellen i stedet bliver sej og fast.
På trods af inspiration fra bogen er opskriften her helt min egen. I kogebogen skulle der nemlig ikke bruges honning, og uden på forhånd at kende noget til honeycombs, virkede det alligevel lidt forkert.
Det er utrolig nemt at lave de sprøde honningkarameller. Effekten med de små huller får man ved at piske natron i den varme sukkermasse. Det ser helt vildt ud, da det får karamellen til at bruse op til næsten firdobbelt størrelse. Husk endelig at bruge en stor gryde, så det ikke bobler over.
Holdbarheden er ikke specielt god, da karamellerne bliver ret fedtede efter kun et par dage. Det kan dog klares ved at overtrække dem helt med chokolade. Det smager dejligt, og så er de stadig spændende i hvert fald en uge senere.

Honeycomb
Ingredienser
- 350 g sukker
- 150 g honning
- 1 tsk æblecidereddike
- 1/2 dl vand
- 2 tsk natron
- 100 g mørk chokolade
Sådan gør du
-
Kom sukker, honning, eddike og vand i en stor gryde, og varm det op ved middelvarme, til sukkeret smelter.
-
Bring karamellen i kog, og lade det boble, til temperaturen når 148c.
-
Tag straks karamellen af blusset, og pisk natronen i. Være grundig og hurtig. Karamellen vil vokse til firdobbelt størrelse.
-
Hæld karamellen i en silikoneform eller en form beklædt med bagepapir smurt med lidt smagsneutral olie eller film, der tåler høj varme.
-
Lad karamellen køle af et par timer. Bræk den i mindre stykker, og dyp dem halvt i tempereret chokolade.
-
Spis dem inden for et par dage eller overtræk dem helt med chokolade og nyd dem i løbet af en uges tid.
Uhm det ser lækkert ud, mums. Kh. Birgitte
Tak. Er man til honning, er det virkelig kræs.
Hvor er de søde, de ligner jo faktisk indersiden af en honning-bikube med de fine luftbobler.
– Anne
Ja, navnet er ikke helt tosset, og så smager de også rigtig dejligt af honning.