Valbylille

Opskrifter og hverdagsliv

  • Opskrifter
    • Måltid
      • Morgenmad
      • Frokost og småretter
      • Snacks
      • Aftensmad
      • Salat og tilbehør
      • Madtærter og pies
      • Pandekager og vafler
      • Pasta
      • Pizza
      • Sandwich, tacos og burger
      • Suppe
    • Køkken
      • Dansk
      • Fransk
      • Amerikansk
      • Mexicansk og latinamerikansk
      • Asiatisk
      • Marokkansk
      • Fisk og skaldyr
      • Gris
      • Ko og kalv
      • Kylling og kalkun
      • Lam og ged
      • Vildt
    • Nemt og hurtigt
      • Familiefavoritter
      • One pot / one pan
      • Slow cooker
    • Højtid og sæson
      • Efterår
      • Fastelavn
      • Forår
      • Fødselsdag
      • Halloween
      • Jul
      • Påske
      • Skolestart
      • Sommer
      • Valentinsdag
      • Vinter
    • Diæt
      • Glutenfri
      • Sund i januar
      • Vegetar
      • Vegansk
    • Kager og sødt
      • Brownies, muffins og andre små kager
      • Dessert og tærter
      • Is
      • Lagkage og skærekage
      • Slik og konfekt
      • Småkager og cookies
    • Brød og boller
    • Drikke
    • Syltede sager
    • Dip og dyp
  • Inspiration
    • Bøger
    • Film og spil
    • Krea
    • Oplevelser
  • Krummer
    • Tænker på…
    • Et år i Valbylille
    • Sniksnak

Crockpot sweet potatoes i spicy peanutbutter/tomatsauce

12. januar 2018 by Valbylille 6 Comments

Gå til opskrift

Sig goddag til min først crockpotopskrift – som selvfølgelig også kan laves i en almindelig gryde.

Jeg har slet ikke ord til at beskrive, hvor glad jeg er for min ny crockpot. Den har indtil videre frembragt tre forskellige gryderetter, og de er alle blevet helt perfekte. Den ene er endda allerede blevet lavet to gange for lige at gennemteste opskriften og tage et par pæne billeder til jer Måske har I også en slowcooker? Ellers synes jeg, at I skal  få fat på en. Go go go 🙂

Lyder det vanvittigt med nyt køkkenudstyr, og vil I gerne prøve opskriften alligevel? Så har jeg været så flink allernederst ned at skrive et par noter om, hvordan retten også kan tilberedes i en almindelig gryde. Dette er dog ikke testet, men jeg ved trods alt lidt om at lave mad i en gryde, så bare klø på.

Og så tilbage til slowcookeren. Jeg drømmer om den, jeg taler om den og jeg jubler over den. Manden deler heldigvis min begejstring, for ellers havde det nok været i overkanten med alle mine glædesudbrud. Det blev det faktisk også en enkelt gang, nu jeg tænker over det. Da jeg påstod, at man jo sagtens kan nøjes med en slowcooker i stedet for både kogeplader og ovn, satte Manden foden ned. “For så kan man jo ikke få bøf”, sagde han. Og det har han jo ret i. (Som om jeg nogensinde vil skille mig af med mit komfur? Oh no, det kunne jeg aldrig finde på. Det var jo bare med tanke på et lille studiehummer eller sådan noget. Så er en slowcooker altså smart!)

Nok om selve slowcookeren. Nu skal vi nemlig tale om, hvad man kan lave i den. Man kan fx lave den lækreste gryderet med sweet potatoes og peanutbutter, og det er den I skal høre om her.

Helt seriøst så er det her vist Pigens nye livret. Manden var ikke hjemme, da jeg lavede retten første gang, og da Pigen i et par dage gentagne gange havde fortalt ham, at han bare blev nødt til at smage “den der lækre ret fra maskinen” ja, så måtte jeg jo lave den igen.

Pigen var stadig vild med den, og det var jeg også. Manden syntes endda, at den smagte så godt, at han også selv gik i gang med at lave mad i crockpotten et par dage efter. (Det gik til gengæld ikke helt så godt… men det er altså ikke crockpottens skyld.)

Og lad os så hoppe til opskriften! Vi ved jo alle, at sweet potatoes i krydret sauce er noget af det allerbedste, så nu er det vist på tide med en opskrift i stedet for mere lovprisning.

Udskriv

Sweet potatoes i spicy peanutbutter/tomatsauce

Skøn, sund  og varmende ret til de kolde dage
Forb. tid5 min
Tilb. tid5 t
Samlet tid5 t 5 min
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 1 rødløg hakket
  • 2 fed hvidløg presset/revet
  • 3-4 cm ingefær revet
  • 500 g sweet potatoes i mundrette tern
  • 2 gulerødder i små tern
  • 500 g mosede tomater
  • 1 spsk crunchy peanutbutter
  • 1 dl vand
  • 1 tsk tørret timian
  • 2 laurbærblade

Til sidst i tilberedningen

  • 100 g friske hele spinatblade

Servering

  • 2 spsk ristede og saltede peanuts hakkede
  • creme fraiche eller græsk yoghurt

Sådan gør du

  • Kom grøntsagerne i slowcookeren. Rør peanutbutteren ud i vandet, og kom også det i slowcookeren sammen med tomat og krydderier. Vend det rundt med en grydeske, og lad slowcookeren kører på lav i ca. 5 timer eller høj i ca. 3 timer.
  • Tilsæt de hele spinatblade den sidste halve time.
  • Server retten med peanuts til at drysse over samt en klat creme fraiche eller yoghurt. 

Noter

Hvis retten tilberedes på komfur, skal løg først steges bløde i lidt olie. Lad også hvidløg og ingefær stege lidt med.
Tilsæt derefter derefter de øvrige ingredienser - undtagen spinat - og lad retten simre under låg, til kartoflerne er møre. Husk at røre i gryden indimellem, og tilsæt evt. også lidt mere væde undervejs enten i form af tomat eller vand.
Kom spinatbladene i, når kartoflerne er møre, og server retten, så snart spinaten er faldet sammen.
Velbekomme 🙂

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

Filed Under: Aftensmad, Glutenfri, One pot / one pan, Opskrifter, Slow cooker, Sund i januar, Vegansk, Vinter Tagged With: peanutbutter, spinat, sweet potato

« Tænker på…
Solstrålende god morgenråkost »

Comments

  1. Anette says

    12. januar 2018 at 18:57

    Mmmh lyder godt, måske skulle jeg lave den i stegeso

    Svar
    • Valbylille says

      16. januar 2018 at 15:04

      Det kan jeg kun anbefale 🙂 Så dufter huset også så skønt hele dagen.

      Svar
      • Anette says

        23. januar 2018 at 00:57

        Tror du tid mm er det samme eller?

        Svar
        • Valbylille says

          27. januar 2018 at 15:24

          Mon ikke det er nogenlunde det samme? Jeg bruger ikke min stegeso så ofte, og er aldrig blevet sådan rigtig tryg ved, at man ikke så nemt kan se til retten.

          Svar
  2. annica jørgensen says

    2. februar 2018 at 21:35

    okay… har søgt men kan simpelthen ikke finde et svar… så med risiko for at lyde dum… Hvad er forskellen på en slowcooker/crockpot og på at lade det simre i en gryde?

    Svar
    • Valbylille says

      5. februar 2018 at 06:22

      Gode spørgsmål!

      I en slowcooker kommer (kontrolleret) varme både fra bund og side, og man kan derfor lade gryden stå i mange timer uden at røre en eneste gang. Man kan altså tilberede mad i en slowcooker, mens man er ude af huset hele dagen. I en gryde ville retten med god sandsynlighed brænde på.

      Fordi man ikke hele tiden løfter låget for at røre, bliver al saft og kraft i gryden, og det er derfor unødvendigt at vende større stykker kød som i en gryde. Retten tilbereder sig selv, og det er på alle måder supernemt!

      Hvis man tilbereder en slowcookerret i en almindelig gryde, skal man være opmærksom på, at der skal bruges mere væske og huske at røre i gryden. Derudover vil det ofte være bedst at svitse løg mm. i lidt olie, og tilsætte kød og grønt på forskellige tidspunkter. Det gør jeg ikke til slowcookeren – det er bare i med det hele på en gang.

      Slowcookeren svarer nogenlund til tilberedning i stegeso. I mine øjne er det dog en fordel, at jeg kan følge med gennem glaslåget – især når jeg tester nye opskrifter. Den har også den fordel, at den har et mindre energiforbrug, og så er den supernem at gøre ren. Jeg ville ikke være tryg ved at lade min ovn køre, mens jeg er på arbejde, men slowcookeren er jeg mere rolig med. Dette er selvfølgelig min personlig opfattelse, og jeg ved at mange har det fint med en tændt ovn hele dagen.

      Kort og godt kan man selvfølgelig lave de samme retter i en almindelig gryde. Det kræver bare flere trin og mere tilstedeværelse.

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Velkommen til Valbylille

Her samler jeg alt det, jeg holder allermest af, og som giver glæde i min og min families hverdag. Mest af alt handler det dog om mad.  Mit køkken er ganske lille, men når jeg finder gryder og pander frem, tiltrækkes resten af familien, og så hygger vi os sammen med at snitte, røre, smage, snakke og smage igen. Det er den bedste tid på dagen.

Søg efter opskrift

Vinter i køkkenet

Ja tak, flere skønne vinterfavoritter

Så er det snart jul

Ja tak, flere juleopskrifter

Copyright

Ønsker du at bruge mine billeder og tekster på fx din egen blog eller i kommerciel sammenhæng, så send mig venligst en forespørgsel på mail: emilie(at)valbylille.dk

Kontakt

Har I spørgsmål til opskrifter eller andet, så skriv gerne i kommentarfeltet. Jeg besvarer dem altid – også selvom indlægget er gammelt. Vil I dele en hemmelighed eller spørge mig om noget generelt, så skriv til mig her: emilie(at)valbylille.dk

Søg efter opskrift

Copyright © 2019 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress