Valbylille

Opskrifter og hverdagsliv

  • Om/Kontakt
  • Opskrifter
  • Inspiration
    • Bøger
    • Film og spil
    • Krea
    • Oplevelser
  • Krummer
    • Tænker på…
    • Et år i Valbylille
    • Sniksnak

Cherry berries on a cloud

14. juli 2014 by Valbylille 1 Comment


En bid sky toppet med søde sommerbær, og så er man i himlen.

Det smukke navn er ikke helt tilfældigt, for kombinationen af luftig marengs, blød ostecreme og lette skumfiduser danner en perfekt lille sky, der er lige til at spise. En lækker kage til en solskinsdag.

Jeg gjorde et første forsøg med kagen til Morfars fødselsdag i april, hvor Pigen ønskede at overraske ham med en jordbærkage. Der var dog ikke meget lethed over den sky. Da køkkenurets kimen mindende mig om, at bunden var færdigbagt, slukkede jeg nemlig blot for uret og vendte tilbage til mine øvrige gøremål. Først en time senere opdagede jeg, at ovnen stadig var tændt og at den stakkels marengs var blevet sej og flad. Da der ikke var tid til et nyt forsøg, måtte jeg bygge kagen færdig og tage den med til fest.

 På trods af den mislykkede bund, var fødselsdagselskabet dog ganske tilfreds med kagen, og jeg lovede mig selv, at jeg skulle gøre endnu et forsøg, når de danske jordbær kom i butikkerne.
Da jordbærsæsonen allerede er ved at være slut, blev anledningen Farmor og Farfars søndagsbesøg, og denne gang blev kagen helt perfekt. Kagen rækker til 10 personer, så der var rigeligt til det lille selskab. Resterne er derfor også rigelige, og så snart dette indlæg er færdigskrevet, skal jeg have et stykke. Det kan helt sikkert få mig til at glemme den silende regn.
Kagen kræver ikke den store arbejdstid, men man skal i gang  18-14 timer før servering.

Cherry berries on a cloud

Bund
6 æggehvider
1 tsk eddike
1 knsp salt
350 g sukker
Creme
300 g flødeost
1 vaniljestang – kornene
150 g sukker
100 g små skumfiduser (eller store klippet i 6-8 stykker)
4 dl piskefløde
Topping
700 g jordbær
1 gl kirsebærsauce
Evt et par håndfulde blåbær, hindbær eller ?
Bund
Pisk æggehviderne stive sammen med salt og eddike. Tilsæt derefter sukkeret lidt af gangen, mens der piskes ved høj hastighed. Det tager en halv times tid, så røremaskine kan anbefales.
Smør en form med lidt olie, og kom marengsmassen i. Bag den ved 140c i 1 time. Sluk derefter ovnen, og lad marengsen blive derinde i ca 12 timer.
Creme
Fordel vaniljekornene i lidt sukker med en bredbladet kniv eller palet, så de skilles fra hinanden. Rør flødeost, vanilje og sukker sammen. Tilsæt derefter skumfiduser. Pisk fløden stiv, og vend den forsigtigt i.
Fordel cremen på marengsbunden, og sæt kagen på køl i mindst 4 timer og højst 12 timer. Længere tid vil forringe bunden.
Topping
Skær jordbærrene i kvarte og bland dem med kirsebærsauce og de øvrige bær. Fordel bærrene på kagen eller server dem ved siden af. Hvis der forventes rester, er det sidste bedst.
Tip: Skal det være ekstra lækkert, kan man lave sin egen kirsebærsovs.

 

Filed Under: Fødselsdag, kage, Kager og sødt, Opskrifter, Sommer Tagged With: bær, cajun, cheescake, dessert, det nordamerikanske køkken, jordbær, kirsebær, marengs, skumfidus

« Rejemad med hjemmerørt mayonnaise
Nyt liv til kold kaffe »

Trackbacks

  1. Marengskage med jordbær - jordbær pavlova - gylden marengs med jordbær siger:
    13. juli 2015 kl. 08:46

    […] ville gøre sig godt i en kage. Det kunne jeg selvfølgelig ikke afvise, og med inspiration fra min cherry berries on a cloud, blev det til denne marengskage med fløde og friske bær. I modsætning til cherry berries on a […]

    Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Søg efter opskrift

En sund start på det nye år

Gode bøger

Arkiv

  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013

Copyright

Ønsker du at bruge mine billeder og tekster på fx din egen blog eller i kommerciel sammenhæng, så send mig venligst en forespørgsel på mail: emilie(at)valbylille.dk

Hverdag i Valbylille

Følg med på

Søg efter opskrift

Copyright © 2019 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress