Valbylille

Opskrifter og hverdagsliv

  • Om/Kontakt
  • Opskrifter
  • Inspiration
    • Bøger
    • Film og spil
    • Krea
    • Oplevelser
  • Krummer
    • Tænker på…
    • Et år i Valbylille
    • Sniksnak

Brownie med hasselnødder

15. juli 2016 by Valbylille 2 Comments

brownie med hasselnødder-5
Kan man ikke altid bruge en fedtet og klistret brownie? Da jeg tidligere på måneden spurgte Manden om, hvilken sommerkage jeg skulle bage, faldt svaret prompte. Det skulle være en god, snasket brownie.

I denne opskrift er der skruet max op for intens chokoladesmag, og så er den fyldt med knasende hasselnødder og grofthakket chokolade. Bare for at være helt sikker på at få chokolade nok.

Bagetiden er afstemt med, at man kan tage kagen med ud i sommerlandet og spise den med fingrene. For mere snask skal den have 5 minutter mindre, men så er det også nødvendigt med både kagegafler og tallerkener.

Det er en intens basse, og et stykke er rigeligt til at stille chokoladesulten.

brownie med hasselnødder-4

Udskriv

Brownie med hasselnødder

12 stykker

Ingredienser

  • 100 g smør
  • 100 g chokolade 70%
  • 2 æg
  • 180 sukker
  • 40 g mel
  • 40 g kakao
  • 1 nip fint salt
  • 50 g chokolade 70 %
  • 70 g hasselnødder

Sådan gør du

  1. Rist hasselnødderne i ovnen ved 200c i ca. 8 minutter. Gnub dem med et klæde for at få skallerne af, og hak dem derefter groft.
  2. Smelt smør og chokolade over vandbad.
  3. Pisk sukker og æg cremefarvet og luftigt. Pisk den lune chokoladeblanding i.
  4. Sigt mel, kakao og salt ned i chokoladeblandingen, og rør det sammen.
  5. Vend hakket chokolade og nødder i dejen, og bag kagen i en form beklædt med bagepapir i 35 minutter ved 175c.
  6. Lad kagen køle af på risten, pak den i bagepapir, og sæt dne på køl natten over. Jeg ved, at det er svært, men brownies bliver altså bedst, hvis de får lov at sætte sig et lille døgns tid.
brownie med hasselnødder-3

Filed Under: kage, Kager og sødt, Opskrifter, skærekage Tagged With: brownie, chokoladekage, det nordamerikanske køkken

« Laber, lyserød lavendellimonade
Bortviste havregryn og sødt køkkenkiks »

Comments

  1. Piskeriset says

    15. juli 2016 at 09:48

    Brownie for the win! Absolut en af mine yndlingskager – den ser vildt lækker ud 🙂

    Svar
    • Valbylille says

      15. juli 2016 at 13:30

      Tak 🙂 Det er helt sikkert også en favorit her – både de helt enkle og dem der er fyldt med knas som her.

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Søg efter opskrift

Forår!

Gode bøger

Arkiv

  • 2018
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013

Copyright

Ønsker du at bruge mine billeder og tekster på fx din egen blog eller i kommerciel sammenhæng, så send mig venligst en forespørgsel på mail: emilie(at)valbylille.dk

Hverdag i Valbylille

Følg med på

Søg efter opskrift

Copyright © 2018 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress