Kan man ikke altid bruge en fedtet og klistret brownie? Da jeg tidligere på måneden spurgte Manden om, hvilken sommerkage jeg skulle bage, faldt svaret prompte. Det skulle være en god, snasket brownie.
I denne opskrift er der skruet max op for intens chokoladesmag, og så er den fyldt med knasende hasselnødder og grofthakket chokolade. Bare for at være helt sikker på at få chokolade nok.
Bagetiden er afstemt med, at man kan tage kagen med ud i sommerlandet og spise den med fingrene. For mere snask skal den have 5 minutter mindre, men så er det også nødvendigt med både kagegafler og tallerkener.
Det er en intens basse, og et stykke er rigeligt til at stille chokoladesulten.

Brownie med hasselnødder
Ingredienser
- 100 g smør
- 100 g chokolade 70%
- 2 æg
- 180 sukker
- 40 g mel
- 40 g kakao
- 1 nip fint salt
- 50 g chokolade 70 %
- 70 g hasselnødder
Sådan gør du
-
Rist hasselnødderne i ovnen ved 200c i ca. 8 minutter. Gnub dem med et klæde for at få skallerne af, og hak dem derefter groft.
-
Smelt smør og chokolade over vandbad.
-
Pisk sukker og æg cremefarvet og luftigt. Pisk den lune chokoladeblanding i.
-
Sigt mel, kakao og salt ned i chokoladeblandingen, og rør det sammen.
-
Vend hakket chokolade og nødder i dejen, og bag kagen i en form beklædt med bagepapir i 35 minutter ved 175c.
-
Lad kagen køle af på risten, pak den i bagepapir, og sæt dne på køl natten over. Jeg ved, at det er svært, men brownies bliver altså bedst, hvis de får lov at sætte sig et lille døgns tid.

Brownie for the win! Absolut en af mine yndlingskager – den ser vildt lækker ud 🙂
Tak 🙂 Det er helt sikkert også en favorit her – både de helt enkle og dem der er fyldt med knas som her.