Valbylille

Opskrifter og hverdagsliv

  • Om/Kontakt
  • Opskrifter
  • Inspiration
    • Bøger
    • Film og spil
    • Krea
    • Oplevelser
  • Krummer
    • Tænker på…
    • Et år i Valbylille
    • Sniksnak

Boston beer baked beans

2. februar 2016 by Valbylille 2 Comments

baked beans-2

De fleste af os kender vist bedst den slags baked beans, der kommer fra dåse. Det er lidt en skam, for hjemmelavet baked beans er comfort food, når det er allerbedst. En dejlig tyk og mættende ret, der vist kun har de hvide bønner tilfælles med dåseudgavens bønner i tynd, rød sovs.

Baked beans kan tilberedes på mange måder, og denne opskrift er baseret på den sukrede udgave fra Boston. Jeg har pimpet den med god mørk øl, og skiftet den traditionelle bacon ud med fersk svinebryst. 

Retten emmer af maskulinitet, og førte til en lang snak om bålmad og cowboys ved middagsbordet. Sådan en mørk gryde med sukkerkrydrede bønner, store flæskestykker og intens smag må virkelig være sagen ovenpå en dag med hårdt fysisk arbejde. Især hvis den serveres med store humpler rustikt brød og rigeligt mørkt øl. Til Mandens store begejstring var det lige præcis, hvad jeg gjorde. Jeg havde dog også lavet en sprød salat, som skulle give lidt syre og friskhed, men det var altså kun mig, der havde det behov.

Bønnerne skal have ca. 6 timer i ovnen, men hvis de skal serveres med friskbagt brød, kan de bare simre færdigt på komfuret, mens brødet er i ovnen. Vil du overraske din familie med baked beans til morgenmad, kan du sagtens lave rettet på forhånd og blot varme den op om morgenen. Det er vigtigt at kigge til retten et par gange undervejs for at sikre, at den ikke koger tør. Det kan derfor ikke anbefales, at lade gryden boble i ovnen natten over.

baked beans

Udskriv

Boston beer baked beans

Ingredienser

  • 450 g hvide bønner tørre
  • 2 dl muscovadosukker
  • 2 tsk sennepspulver
  • 1 tsk salt
  • peber
  • 5 dl vand
  • 3 dl mørk øl
  • 300 g svinebryst i skiver uden svær
  • 1 løg
  • 3 fed hvidløg

Sådan gør du

  1. Udblød bønnerne efter anvisning på posen. Kog dem i letsaltet vand i 15 minutter.
  2. Rør sovsen sammen af sukker, sennepspulver, salt, peber, vand og øl.
  3. Brun svinebrystet på en pande, og skær skiverne i mundrette bider.
  4. Hak løg og hvidløg.
  5. Kom de afdryppede bønner i en støbejernsgryde sammen med løg og gris. Hæld sovsen over, og dæk gryden til med låg eller folie.
  6. Sæt gryden i en 165c varm ovn i 4-6 timer. Kig til bønnerne undervejs og tilføj evt. lidt mere øl eller vand, hvis retten er ved at koge tør. Hvis bønnerne ikke er ved at være møre efter 4 timer, sættes temperaturen op til 185c.

Bruger du bacon i stedet for svinebryst, bør du nøjes med ca. 200 g og undlade salt i sovsen.

GemGem

Filed Under: Aftensmad, Gris, Morgenmad, Opskrifter, Vinter Tagged With: bønner, det nordamerikanske køkken, flæsk

« Jeg har også en…
Supernemt blomsterkostume »

Comments

  1. Miri says

    2. februar 2016 at 15:48

    Ren kærlighed 🙂 mad der skal stå og hygge sig i 6 timer- det er kærlighed 🙂

    Svar
    • Valbylille says

      2. februar 2016 at 20:19

      Jeps, det er kærlighed i gryde.

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Søg efter opskrift

En sund start på det nye år

Gode bøger

Arkiv

  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013

Copyright

Ønsker du at bruge mine billeder og tekster på fx din egen blog eller i kommerciel sammenhæng, så send mig venligst en forespørgsel på mail: emilie(at)valbylille.dk

Hverdag i Valbylille

Følg med på

Søg efter opskrift

Copyright © 2019 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress