Valbylille

Opskrifter og hverdagsliv

  • Opskrifter
    • Måltid
      • Morgenmad
      • Frokost og småretter
      • Snacks
      • Aftensmad
      • Salat og tilbehør
      • Madtærter og pies
      • Pandekager og vafler
      • Pasta
      • Pizza
      • Sandwich, tacos og burger
      • Suppe
    • Køkken
      • Dansk
      • Fransk
      • Amerikansk
      • Mexicansk og latinamerikansk
      • Asiatisk
      • Marokkansk
      • Fisk og skaldyr
      • Gris
      • Ko og kalv
      • Kylling og kalkun
      • Lam og ged
      • Vildt
    • Nemt og hurtigt
      • Familiefavoritter
      • One pot / one pan
      • Slow cooker
    • Højtid og sæson
      • Efterår
      • Fastelavn
      • Forår
      • Fødselsdag
      • Halloween
      • Jul
      • Påske
      • Skolestart
      • Sommer
      • Valentinsdag
      • Vinter
    • Diæt
      • Glutenfri
      • Sund i januar
      • Vegetar
      • Vegansk
    • Kager og sødt
      • Brownies, muffins og andre små kager
      • Dessert og tærter
      • Is
      • Lagkage og skærekage
      • Slik og konfekt
      • Småkager og cookies
    • Brød og boller
    • Drikke
    • Syltede sager
    • Dip og dyp
  • Inspiration
    • Bøger
    • Film og spil
    • Krea
    • Oplevelser
  • Krummer
    • Tænker på…
    • Et år i Valbylille
    • Sniksnak

Bønnedeller med grønne prikker

8. maj 2014 by Valbylille 2 Comments


Jeg vil rigtig gerne spiser flere bønner og især butterbeans, som er mine yndlings. Desværre glemmer jeg tit at udbløde dem, og så nytter det jo ikke, at de har en fremtrædende rolle på madplanen.

Når jeg endelig husker det, udbløder jeg gerne langt flere, end jeg skal bruge. Overskudsbønnerne bruger jeg i frokostsalater eller også kommer jeg dem i fryseren, så jeg kan springe udblødningen over næste gang. Det er derfor lidt i perioder, at vi spiser bønner herhjemme, selvom vi alle tre spiser dem med stor fornøjelse.

Især Pigen er glad for bønner og fisker ubehersket efter dem, når vi får chili con carne. Jeg lader hende gøre det i stille glæde over hendes sunde præference, og da hun i går hjalp mig med at lave disse bønnedeller, lod jeg hende også spise løs undervejs. Det er derfor temmelig usikkert, hvor mange bønner, der egentlig kom i dellerne.
15 Bønnedeller
300 g tørre butterbeans
1 løg
1 hvidløg
3 håndfulde krydderurter (basilikum og persille)
2 æggehvider eller 1 helt æg
salt og peber
1 dl olie

Udblød bønnerne natten over, og kog dem 1 time i frisk vand. Blend dem til mos i mindre portioner sammen med grofthakket løg og hvidløg.

Hak krydderurterne, og bland dem i bønnerne sammen med salt og peber. Rør æg i, og form 15 bønnedeller i hånden. Er farsen for tør, kan der tilsættes lidt vand. Tryk dellerne lidt flade og steg dem i rigeligt olie. Her skal man ikke være fedtforskrækket.

Server dellerne med en grov salat og rigeligt dyppelse. Jeg lavede en avocadocreme af 2 avocado og,1,5 dl skyr smagt til med salt, peber og citronsaft.

Filed Under: Aftensmad, Opskrifter, Vegetar Tagged With: bønner, butterbeans, frikadelle

« Nemt og hurtigt – bulgur med porre og rejer
Skæppeskøn alkoholfri velkomstdrik »

Comments

  1. Elisabeth says

    8. maj 2014 at 20:55

    De ser godt nok helt fantastisk ud – tror jeg skal prøve dem til de kære børn på jobbet 🙂 Har aldrig lavet bønnedeller med hvide bønner – skal helt klart afprøves ………
    Flot blog du har her ………

    Svar
    • Valbylille says

      9. maj 2014 at 17:51

      Jeg bliver helt misundelig over dit job, og mindes køkkenheltinden fra dengang, jeg selv var børnehavebarn. Det er jo helt ufatteligt, hvad børn spiser, når de er i institution. Jeg tror faktisk, at det er derfra min datter har fået så stor appetit på netop bønner.

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Velkommen til Valbylille

Her samler jeg alt det, jeg holder allermest af, og som giver glæde i min og min families hverdag. Mest af alt handler det dog om mad.  Mit køkken er ganske lille, men når jeg finder gryder og pander frem, tiltrækkes resten af familien, og så hygger vi os sammen med at snitte, røre, smage, snakke og smage igen. Det er den bedste tid på dagen.

Søg efter opskrift

Vinter i køkkenet

Ja tak, flere skønne vinterfavoritter

Så er det snart jul

Ja tak, flere juleopskrifter

Copyright

Ønsker du at bruge mine billeder og tekster på fx din egen blog eller i kommerciel sammenhæng, så send mig venligst en forespørgsel på mail: emilie(at)valbylille.dk

Kontakt

Har I spørgsmål til opskrifter eller andet, så skriv gerne i kommentarfeltet. Jeg besvarer dem altid – også selvom indlægget er gammelt. Vil I dele en hemmelighed eller spørge mig om noget generelt, så skriv til mig her: emilie(at)valbylille.dk

Søg efter opskrift

Copyright © 2019 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress