Jeg vil rigtig gerne spiser flere bønner og især butterbeans, som er mine yndlings. Desværre glemmer jeg tit at udbløde dem, og så nytter det jo ikke, at de har en fremtrædende rolle på madplanen.
Når jeg endelig husker det, udbløder jeg gerne langt flere, end jeg skal bruge. Overskudsbønnerne bruger jeg i frokostsalater eller også kommer jeg dem i fryseren, så jeg kan springe udblødningen over næste gang. Det er derfor lidt i perioder, at vi spiser bønner herhjemme, selvom vi alle tre spiser dem med stor fornøjelse.
Især Pigen er glad for bønner og fisker ubehersket efter dem, når vi får chili con carne. Jeg lader hende gøre det i stille glæde over hendes sunde præference, og da hun i går hjalp mig med at lave disse bønnedeller, lod jeg hende også spise løs undervejs. Det er derfor temmelig usikkert, hvor mange bønner, der egentlig kom i dellerne.
15 Bønnedeller
300 g tørre butterbeans
1 løg
1 hvidløg
3 håndfulde krydderurter (basilikum og persille)
2 æggehvider eller 1 helt æg
salt og peber
1 dl olie
Udblød bønnerne natten over, og kog dem 1 time i frisk vand. Blend dem til mos i mindre portioner sammen med grofthakket løg og hvidløg.
Hak krydderurterne, og bland dem i bønnerne sammen med salt og peber. Rør æg i, og form 15 bønnedeller i hånden. Er farsen for tør, kan der tilsættes lidt vand. Tryk dellerne lidt flade og steg dem i rigeligt olie. Her skal man ikke være fedtforskrækket.
Server dellerne med en grov salat og rigeligt dyppelse. Jeg lavede en avocadocreme af 2 avocado og,1,5 dl skyr smagt til med salt, peber og citronsaft.
De ser godt nok helt fantastisk ud – tror jeg skal prøve dem til de kære børn på jobbet 🙂 Har aldrig lavet bønnedeller med hvide bønner – skal helt klart afprøves ………
Flot blog du har her ………
Jeg bliver helt misundelig over dit job, og mindes køkkenheltinden fra dengang, jeg selv var børnehavebarn. Det er jo helt ufatteligt, hvad børn spiser, når de er i institution. Jeg tror faktisk, at det er derfra min datter har fået så stor appetit på netop bønner.