Feriemåltider skal ikke kræve alt for meget arbejde, og derfor sværger jeg til små nemme retter baseret på gode råvarer. Med 2-3 af den slags retter på bordet, sprød baguette og lidt sød frugt bliver det et både festligt og uhøjtideligt måltid, hvor både børn og voksne kan hygge sig.
Disse bagte ‘crottins de chèvre’ laver jeg også gerne som let sommeraftensmad derhjemme – eller som forret senere på året. Man finder af og til de rigtige oste i en 3-pak som spotvare i forskellige supermarkeder, men ellers skal man nok forbi en ostehandler. I Frankrig er udvalget til gengæld ret bredt, og i stedet for de rigtige ‘crottins’ har jeg her brugt lidt fladere oste lavet på rå gedemælk.
Server de bagte gedeoste med en salat efter smag. Jeg har her brugt feldsalat, tomat og salatløg, men kunne lige så godt finde på at bruge en salatblanding og melon i tern.
Bagt gedeost i folie
Ingredienser
- 4 crottins de chèvre eller 8 mindre gedeoste
- 1 tsk herbes de provence
- 2 spsk olivenolie
Sådan gør du
- Gør et stykke folie klar til hver ost. Det skal være stort nok til at kunne lukkes godt sammen om osten, så der stadig er luft omkring den.
- Kom lidt olie midt på et stykke folie. Læg osten på, drys med krydderier, og hæld til sidst lidt mere olie på.
- Gør det samme med de øvrige oste.
- Bag ostene ved 200c i ca. 10 minutter. De skal være bløde indeni uden helt at miste faconen.
- Server ostene direkte fra ovnen sammen med en grøn salat.
Skriv et svar