Valbylille

Opskrifter og hverdagsliv

  • Opskrifter
    • Måltid
      • Morgenmad
      • Frokost og småretter
      • Snacks
      • Aftensmad
      • Salat og tilbehør
      • Madtærter og pies
      • Pandekager og vafler
      • Pasta
      • Pizza
      • Sandwich, tacos og burger
      • Suppe
    • Køkken
      • Dansk
      • Fransk
      • Amerikansk
      • Mexicansk og latinamerikansk
      • Asiatisk
      • Marokkansk
      • Fisk og skaldyr
      • Gris
      • Ko og kalv
      • Kylling og kalkun
      • Lam og ged
      • Vildt
    • Nemt og hurtigt
      • Familiefavoritter
      • One pot / one pan
      • Slow cooker
    • Højtid og sæson
      • Efterår
      • Fastelavn
      • Forår
      • Fødselsdag
      • Halloween
      • Jul
      • Påske
      • Skolestart
      • Sommer
      • Valentinsdag
      • Vinter
    • Diæt
      • Glutenfri
      • Sund i januar
      • Vegetar
      • Vegansk
    • Kager og sødt
      • Brownies, muffins og andre små kager
      • Dessert og tærter
      • Is
      • Lagkage og skærekage
      • Slik og konfekt
      • Småkager og cookies
    • Brød og boller
    • Drikke
    • Syltede sager
    • Dip og dyp
  • Inspiration
    • Bøger
    • Film og spil
    • Krea
    • Oplevelser
  • Krummer
    • Tænker på…
    • Et år i Valbylille
    • Sniksnak

Bagt gedeost i folie

27. september 2015 by Valbylille Leave a Comment

Gå til opskrift

crottin de chevre

Feriemåltider skal ikke kræve alt for meget arbejde, og derfor sværger jeg til små nemme retter baseret på gode råvarer. Med 2-3 af den slags retter på bordet, sprød baguette og lidt sød frugt bliver det et både festligt og uhøjtideligt måltid, hvor både børn og voksne kan hygge sig.

Disse bagte ‘crottins de chèvre’ laver jeg også gerne som let sommeraftensmad derhjemme – eller som forret senere på året. Man finder af og til de rigtige oste i en 3-pak som spotvare i forskellige supermarkeder, men ellers skal man nok forbi en ostehandler. I Frankrig er udvalget til gengæld ret bredt, og i stedet for de rigtige ‘crottins’ har jeg her brugt lidt fladere oste lavet på rå gedemælk.

Server de bagte gedeoste med en salat efter smag. Jeg har her brugt feldsalat, tomat og salatløg, men kunne lige så godt finde på at bruge en salatblanding og melon i tern.

Udskriv

Bagt gedeost i folie

4 personer

Ingredienser

  • 4 crottins de chèvre eller 8 mindre gedeoste
  • 1 tsk herbes de provence
  • 2 spsk olivenolie

Sådan gør du

  • Gør et stykke folie klar til hver ost. Det skal være stort nok til at kunne lukkes godt sammen om osten, så der stadig er luft omkring den.
  • Kom lidt olie midt på et stykke folie. Læg osten på, drys med krydderier, og hæld til sidst lidt mere olie på.
  • Gør det samme med de øvrige oste.
  • Bag ostene ved 200c i ca. 10 minutter. De skal være bløde indeni uden helt at miste faconen.
  • Server ostene direkte fra ovnen sammen med en grøn salat.

crottin de chevre-2

Filed Under: Fransk, Frokost og småretter, Glutenfri, Opskrifter, Salat, Sommer, Vegetar Tagged With: det franske køkken, gedeost

« Sydfranske herligheder
Gratinerede sardiner med mynte »

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Velkommen til Valbylille

Her samler jeg alt det, jeg holder allermest af, og som giver glæde i min og min families hverdag. Mest af alt handler det dog om mad.  Mit køkken er ganske lille, men når jeg finder gryder og pander frem, tiltrækkes resten af familien, og så hygger vi os sammen med at snitte, røre, smage, snakke og smage igen. Det er den bedste tid på dagen.

Søg efter opskrift

Vinter i køkkenet

Ja tak, flere skønne vinterfavoritter

Så er det snart jul

Ja tak, flere juleopskrifter

Copyright

Ønsker du at bruge mine billeder og tekster på fx din egen blog eller i kommerciel sammenhæng, så send mig venligst en forespørgsel på mail: emilie(at)valbylille.dk

Kontakt

Har I spørgsmål til opskrifter eller andet, så skriv gerne i kommentarfeltet. Jeg besvarer dem altid – også selvom indlægget er gammelt. Vil I dele en hemmelighed eller spørge mig om noget generelt, så skriv til mig her: emilie(at)valbylille.dk

Søg efter opskrift

Copyright © 2019 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress